A-tým dnes hraje proti Štokům. Musíme zlepšit obranné standardky, ví Sargsyan

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 9. 2024, 10.39 hod.

Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov dnes od 18 hodin na umělé trávě v Havlíčkově Brodě nastoupí proti Štokům. Se záložníkem Davidem Sargsyanem jsme se v rozhovoru pro klubový web vrátili k minulému duelu proti juniorce Humpolce. 

Záložník David Sargsyan prožil minulý týden v sobotu proti rezervě Humpolce na soupeřově umělé trávě premiéru v dresu A-týmu TJ Sokol Bedřichov. Nastoupil v základní sestavě. V přípravném utkání zaznamenal branku i asistenci, ale na vítězství si bude muset ještě počkat. Zápas totiž nakonec skončil remízou 4:4. „Trenér věděl, že moje fyzická kondice ještě není optimální, protože kvůli rekonvalescenci po zranění jsem vlastně rok a půl nehrál fotbal. Proto udělal sestavu tak, aby běhali kluci okolo mě,“ popisuje.

„Na to, že jsem dlouhou dobu nehrál, tak si myslím, že to bylo herně v pořádku. Musím ale dohnat kondičku,“ uvědomuje si při hodnocení druhého přípravného zápasu v rámci zimní přestávky středopolař Bedrníků. V zápase se tradičně střídalo hokejovým způsobem. Sargsyan vydržel na hřišti do 60. minuty, pak se dostal na hřiště ještě na závěrečnou čtvrthodinku.

„Po 25 minutách jsme vedli 2:0. Pak asi z naší strany došlo k nějakému uspokojení v hlavách, protože jsme viděli, že soupeři se nedařilo. Jenže jsme dostali dva totožné góly. Pokaždé z rohu, To se v soutěži stávat nesmí. Nedokázali jsme správně nabrat hráče při bránění. Obranné standardky musíme vylepšit,“ míní. Sargsyan věří, že dvě inkasované branky, které měly za následek poločasový nerozhodný výsledek 2:2, ovlivnily i výkon týmu do druhého dějství.

„Měli jsme ještě v prvním poločase za stavu 2:0 možnost zvýšit na tříbrankový rozdíl, ale nepovedlo se. Pak za stavu 2:2 před koncem poločasu jsme mohli jít zase do vedení, ale byla na nás asi už nějaká deka, ale tohle nesmí být výmluva. Zápas jsme prostě měli zvládnout s větším přehledem a zvrátit ho zpátky na naši stranu,“ přemítá.

Bedřichov šel přitom i v druhém poločase pokaždé do vedení, ale ani čtvrtá branka, která znamenala průběžné vedení 4:3, a kterou vstřelil právě Sargsyan nakonec k vítězství v zápase nevedla. „Vyrovnávací gól jsme inkasovali dvě minuty na to. Byl úplně zbytečný. Soupeř měl v sestavě klučinu, který byl fantastický.

Bylo mu kolem 30 let, rychlostně vybavený a naši beci už dá se říct, vařili vodu. Nedokázali jsme totiž moc vepředu udržet balón. Měl jsem i pocit, že každou akci potřebujeme v rychlosti natáhnout nahoru. Byly tam přitom pasáže, kdy jsme mohli podržet v klidu míč. Za stavu 4:3 už jsme to měli takticky uhrát a zvítězit. Na druhé straně je dobře, že děláme chyby v přípravě a můžeme je odstranit do startu jarní části sezony,“ uvědomuje si Sargsyan.