Bedrníci půjdou do finále podzimu z prvního místa

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 29. 2023, 00.15 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov vyhráli třetí zápas na půdě soupeře v řadě. V Dukovanech zvítězili 4:2. Na hřišti nováčka soutěže vedli po 28 minutách už 3:0. Pak ale soupeř v závěru prvé a začátkem druhé půle snížil na 2:3. Konec dramatu učinil až druhým gólem v zápase Roman Diviš, který proměnil oba nařízené pokutové kopy a vstřelil tak už 16 branek v probíhajícím soutěžním ročníku I. A třídy skupiny B. V posledním utkání podzimní části druhé nejvyšší krajské soutěže přivítáme v dohrávce 1. kola Šebkovice. Zápas se hraje na stadionu v Sokolovské ulici v neděli 5. listopadu od 14 hodin. 

Svěřenci trenéra Jana Götha cestovali do Dukovan opět ve velmi silně kombinované sestavě. Z nejrůznějších důvodů nebyli k dispozici: Hruška, Neuwirth, Homola nebo Bartoň. Takže s týmem poprvé cestoval brankář staršího dorostu Vítek Povolný, který ještě dopoledne vychytal vítězství svého týmu v utkání o první místo po podzimu v tabulce Krajského přeboru, a to ještě netušil, že si na Třebíčsku odbude soutěžní premiéru v dresu A-týmu.

V 60. minutě se totiž na dolní končetině zranil gólman Petr Šána a Povolný šel do branky. To ale předbíháme a pojďme se prokousat zápasem hezky od začátku. Bedrníci měli totiž vstup do utkání z kategorie říše snů, protože po 28 minutách vedli o tři branky. Nejdříve se nádherně trefil Václav Pavlíček, pak po ruce ve vápně zvýšil na 2:0 z penalty kapitán Diviš a na rozdíl tří branek v 28. minutě zvyšoval po centru přenou hlavičkou obránce Jan Mareš.

Domácí do té doby nebyli prakticky vůbec nebezpeční. Hosté naopak mohli vést ještě vyšším rozdílem, ale například po střele Mareše z vápna nedokázal uklidit do brány míč Tesař, který přestřelil. Domácí se dostali do zápasu sem minut před koncem, kdy z úhlu napálil míč nechytatelně do brány Dúcký. V té době domácí korunovali brankou zvýšenou aktivitu a tlak, který pokračoval i po pauze, kdy tři minuty po začátku druhé půli snížil na rozdíl jediné branky Matoušek.

Dukovanští se hnali za vyrovnáním, vypracovali si sérii rohů a hrozili i dlouhými auty až do vápna, ale svůj tlak ve vyrovnání nepřetavili. Naopak jejich snahu za vstřelením třetí branky zastavil svým vyloučením po druhé žluté kartě během 17 minut Jiří Chlup.  Hostům přesilovka pomohla. Dokázali zklidnit hru, a i když se zranil gólman Šána, nakonec to byli hosté, kdo se radoval z branky. 13 minut před koncem se prosadil opět Diviš z penalty a stanovil konečné skóre zápasu na 4:2.

SFK DUKOVANY 2001 - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:4 (1:3)

Branky: 38. Dúcký, 48. Matoušek - 16. Pavlíček, 22.,77. Diviš (obě z pen.), 28. Mareš. Rozhodčí: Kadlec Michal – Ryšánek Zbyšek, Gapko Milan. Delegát: Prokeš Jan. Hřiště: Dukovany. Diváků: 135.

Sestava Bedřichova:

Šána (61. Povolný) - Vorálek, Göth, Vodička, Mareš, Dvořáček - Tesař (71. Šaroun), Štěpánek, Došek (61. Pokorný Tomáš), Pavlíček (87. Pokorný Jakub) - Diviš.