Brayan trenérovi slíbil hattrick, kanonádu dorostu odnesla Světlá

Autor: David Kratochvíl - Středa, 1. 2024, 08.54 hod.
V rámci 17.kola KP dorostu nastoupili starší dorostenci Bedřichova na svém stadionu v Sokolovské ulici proti Světlé nad Sázavou, která v minulém kole porazila vedoucí Okříšky, a na jaře měla stejnou bodovou bilanci jako  druhý tým tabulky. Svěřencům trenéra Votavy se doma ale mimořádně daří, protože v posledních třech zápasech na vlastním hřišti vždy zvítězili a navíc dokázali dát soupeři minimálně šest branek. Celek z Havlíčkobrodska porazili vysoko 7:0 (5:0). V sobotu 4. května sehrají Bedrníci derby v Humpolci. Soupeř, který se netají ambicemi postoupit ztrácí před vzájemným duelem na momentálního lídra tabulky Krajského přeboru tři body. 

Domácí měli naprosto raketový start do zápasu. Již ve 3. minutě vystihl rozehrávku hostů Brayan Aguila Leon , a střelou podél brankáře otevřel skóre. Ještě se ani na časomíře nezměnilo skóre, a domácí už vedli 2-0.

Nádhernou kolmici Stratila zpracoval Alex Vašíček, a nedal hostujícímu brankáři šanci. A byl to opět levý záložník Bedřichova, který ve 14. minutě nacentroval, a Patrik Cáha potvrdil nárust formy z posledních zápasů 3-0.  

Bohužel byl v tomto případě bolestivě dohrán, a do druhého poločasu již z preventivních důvodů nenastoupil. A v 18. minutě to bylo již 4-0. Rohový kop obrana odvrátila jen k Fandovi Doskočilovi, a ten z 20m vymetl šibenici hostující branky.

Ve 27. minutě předvedl po pravé straně nádhernou individuální akci Matěj Zeman, a přihrávkou pod sebe nabídl další gólovou trefu Brayanovi.  Po 1.poločase svítilo na ukazateli skóre 5-0.

Do 2. půle naskočil Radek Šmarda, a po několika minutách další tři čerství hráči , kteří hru okamžitě oživili. Bedřichov nadále udával tempo zápasu, jen koncovka domácím vázla. Diváci tak čekali na další gól až do 77. minuty kdy na správném místě stál Brayan Aguila Leon, a byl to nejmladší hráč v kádru trenérského dua Votava – Pavlíček, který zkompletoval svůj 1.hatrick v červenobílém dresu. 

Utekla pouhá minuta, a Radek Šmarda uzavřel účet dnešního zápasu, kdy střelou k tyči zvýšil na 7-0. Hosté se po celé utkání snažili o kombinaci, ale i vzhledem k věkovému složení týmu na domácí nestačili. Největší šanci si vypracovali ve 12. minutě, kdy střela z přímého kopu těsně minula domácí branku.

"Naprostá spokojenost s tím jak hráči přistoupili k zápasu, pro trenéra naprosto snový začátek utkání.  A co je pro nás nesmírně pozitivní, kluci jsou k sobě neustále kritičtí. Víme všichni, že přes veškerou snahu, není hřiště na Bedřichově v top stavu, a toto vadí zejména týmu, který tvoří hru, proto jsme měli určitý herní plán, který kluci dnes do puntíku splnili. 

Brayan mi v týdnu na tréninku slíbil 3 góly, což splnil, ale samozřejmě bez podpory spoluhráčů by to nešlo. V neděli většina týmu posílí béčko v I.B třídě, v týdnu potrénujeme a v sobotu pojedeme do Humpolce se vší pokorou  k dalšímu zápasu. K týmu se již připojí kapitán Petr Brnický, doufám, že zdravotně indisponovaní hráči budou v pořádku a tým odjede v plné síle," sdělil po utkání kouč vítězného týmu David Votava. 

Bedřichov – Světlá nad Sázavou 7-0 (5-0)

Sestava : Hubený – Kněžínek, Povolný, Stratil, Doskočil – Vašíček (57.Neubauer), Tichý (57.Batkhuu), Henzl (57.Pečta), Zeman – Aguila Leon – Cáha (46.Šmarda)