Doma proti Žďáru B nakonec bez bodu

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 28. 2022, 00.16 hod.
Fotbalisté Bedřichova podlehli poprvé v sezoně na domácím stadionu. V sobotu si všechny body odvezla ze stadionu v Sokolovské ulici rezerva Žďáru nad Sázavou. Svěřenci nového hrajícího kouče Jana Götha prohospodařili první poločas. V tom druhém se ale hnali za vyrovnáním, nakonec ale víc, než snížení na  konečných 1:2 po proměněné penaltě Pavlem Štěpánkem, už nestihli. 

Bedrníci šli do zápasu vedeni novým, dočasným hlavním trenérem Janem Göthem. Lodivod ale musel řešit trable se sestavou, protože v nominaci byl i obránce Adam Samek, který se ale zranil na předzápasovém tréninku, takže narychlo musel do základní sestavy Kryštof Jahoda.

Kouči ale z různých důvodů chybělo celkem deset hráčů. Soupeř ale na tom nebyl o moc lépe. To proto, že do Jihlavy dorazil v okleštěné sestavě, přesně se základní jedenáctkou, takže už dopředu bylo jasné, že nevyužijí ani jediné možnosti během utkání vystřídat.

Domácí svým výkonem navázali na výkon v prvních poločasech na soupeřově půdě. Hosté měli více ze hry, sbírali odražené balóny a vyhrávali osobní souboje. Po čtvrthodině hry mohli jít do vedení, ale gólman Šána střelecký pokus dokázal vyrazit.

O tři minuty později už se ale stav skóre měnil. Domácí ve středu hřiště ztratili míč, hosté toho využili, provedli rychlý kontr a hostující útočník Viliš sice v zakončení trefil Šánu, ale od něj už se míč odrazil do sítě.

Hosté mohli do poločasu několikrát vedení navýšit, ale nedokázali se v koncovce prosadit. Po přestávce jako by Bedrníky někdo polil živou vodou, stejná sestava hosty zatlačila, těm v parném počasí evidentně docházeli síly.

Tři minuty po pauze měl po rohu vyrovnání na kopačce Diviš, ale míč do sítě nepropálil, hned z brejku se naštěstí neprosadili ani hosté. I další roh domácích zaváněl brankou, ale Vodička po Lacinově centru mířil hlavičkou jen těsně nad břevno hostující svatyně.

Necelých dvacet minut před koncem domácí nezachytili rychlý brejk a pro Viliše nebyl problém uklidit míč do prázdné branky. Dvanáct minut před koncem vykřesal jiskřičku naděje na bodový zisk proměněnou penaltou Štěpánek, ale ani závěrečný tlak už vyrovnání nestačil.

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 1:2 (0:1)

Branky:  78. Štěpánek Pavel (pen.) - 19., 73. Viliš Petr.

Rozhodčí: Nebola Jaroslav - Maar Michal, Masopust Václav.

60 diváků. ŽK: Došek, Göth - Zažímal.

Sestava Bedřichova: Šána - Šaroun (86. Kolman), Mareš, Vodička, Jahoda - Vorálek, Štěpánek, Diviš, Neuwirth, - Došek, Lacina (74 Vaněk).