Je mi ctí trénovat takové hráče, říká trenér starších dorostenců Votava

Autor: David Kratochvíl - Středa, 29. 2024, 21.48 hod.
Už jen poslední dva zápasy zápasy a oba na půdě soupeře sehrají starší dorostenci v rámci Krajského přeboru v boji o postup do divize. První z mačů je čeká už teď v sobotu 1. června v 10.15 hodin, kdy se svěřenci Davida Votavy představí na půdě Okříšek. "Je to první ze dvou těžkých zápasů, které máme před sebou. Víme o co hrajeme. Víme, jaká je situace v tabulce a kolik bodů musíme uhrát," říká trenér David Votava po víkendové výhře v domácí derniéře nad Bystřicí 3:0. Bedřichov vede tabulku dvě kola před koncem o bod před Rokytnicí.

V rámci 21.kola KP dorostu se starší­ dorost Bedřichova naposledy v tomto soutěžní­m roční­ku představil na domácím hřišti. Soupeřem mu byl celek z Bystřice nad Perštejnem. Hosté nastoupili do utkání po 15 minutové prodlevě, která byla způsobena čekáním na několik hráčů, kteří byli k dispozici v pozici náhradníků při utkání Krajského přeboru mužů Bystřice – Žirovnice.

Domácí tento fakt nijak neohrozil, a od 1. minuty bylo zřejmé, kdo bude tahat za delší konec provazu. Přesto se do 1. větší šance dostali hosté. Po chybě obrany Bedřichova se výborným zásahem připomenul Matěj Hubený. Zbytek 1.půle byl již jednoznačně v režii domácích, ale přítomní diváci si na 1. vstřelený gól museli počkat až do 29. minuty, kdy do té doby vynikající brankář Matěj Vávra podcenil vzdušný souboj s Patrikem Cáhou, a kanonýr Bedřichova se nemýlil 1:0. 

Těsně před odchodem do šaten domácí zvýšili. Ondra Stratil naservíroval přímý kop do pokutového území, balón byl prodloužen k levé tyči a Alex Vašíček byl na správném místě 2:0. Úplný klid přinesla 50. minuta, rychlý protiútok domácích zakončil Matěj Zeman a zvýšil na 3:0. Domácí následně prostřídali, čerství hráči přinesli nový elán, ale stav hrací plochy příliš fotbalu nesvědčil, a tak po 90 minutách svítil na ukazateli stav 3:0.

Starší dorost tak i ve 4 jarním utkání na svém stadionu zvítězil. Včetně 2 zápasů ve Stáji, je jarní bilance domácích zápasů : 6 utkání, 18 bodů, skóre  26:3. "Zápas byl výrazně ovlivněn stavem hrací plochy. Opravdu na tomto se příliš hrát nedá, přesto oba týmy bojovaly, snaha o kombinační fotbal a nasazení je chvályhodná.

Nám zápas přinesl 3 body, vyzkoušeli jsme si novou stoperskou dvojici Poul-Brnický, z preventivních důvodů jsme pošetřili některé hráče. Musím vyzdvihnout výkon a přístup Tomáše Tichého, neskutečný frajer. Ale to mohu říct o každém hráči tohoto týmu. Je mi ctí trénovat takové borce. V týdnu potrénujeme na Točně, v pátek v Hybrálci, a o víkendu jedeme do Okříšek. Čeká nás další díl ze seriálu těžkých zápasů," pravil pro klubový web kouč Votava.  

Bedřichov – Bystřice nad Perštejnem 3-0 (2-0)

Sestava : Hubený – Pečta, Brnický, Stratil, Kněží­nek (Povolný) – Vašíček, Henzl (Doskočil), Tichý, Zeman (Poul) – Aguila Leon, Cáha (Neubauer).