Kouč dorostu Votava po výhře: V týmu nemáme žádné princezny

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 23. 2024, 21.45 hod.
Starší dorostenci dokázali doma znovu nasázet šest branek. Tentokrát s nepořízenou odjeli domů hráči Radešínské Svratky po prohře 0:6 v rámci 16. kola Krajského přeboru. Svěřenci kouče Davida Votavy využili porážky Okříšek a Rokytnice. Zcela se bodově dotáhli na čelo tabulky a horší jsou již jen o skóre. V sobotním zápase 27. dubna Bedrníci od 13 hodin přivítají Světlou nad Sázavou. 

V rámci 16.kola KP dorostu se poprvé na jaře představil Bedřichov na svém stadionu. Minulé domácí utkání, hrál totiž v Janovicích. Soupeřem mu byla Radešínská Svratka, která na jaře prozatím nezískala ani jeden bod, a svoji bilanci chtěla 100% vylepšit na půdě Bedřichova.

Počasí v sobotu odpoledne nejen v Jihlavě super podmínky pro fotbal nevytvářelo, přesto se hned od počátku hrál svižný fotbal, hlavně trio Stratil - Tichý- Cáha bylo hnacím motorem domácích,  ale brankář hostů byl v prvních 25. minutách k nepřekonání, a jen Brayan Aguila Leon byl třikrát ve vyložené šanci, ale vždy ho vychytal Martin Žváček v brance Svratky. Ve 29.minutě již ale kapituloval. To se mazácky uvolnil Patrik Cáha a otevřel skóre. Hned za 2 minuty napřáhl kapitán Petr Brnický , a z 18 metrů navýšil vedení domácích. Trvalý tlak červenobílých již další gól v 1.půli nepřinesl, a tak svítilo na ukazateli poločasové skóre 2-0.  

Do 2. poločasu již nenastoupil ze zdravotních důvodů Cáha, ale domácí hru to výrazně neovlivnilo.  V 51.minutě dohrál střelou do prázdné branky standartní situaci Ondra Stratil a navýšil na 3-0.  Na hřiště postupně přišli v domácím dresu 4 noví hráči, a hra Bedřichova neuvadala. Naopak. V 74. minutě byl faulován Alex Vašíček, a sám pokutový kop proměnil 4-0.  V 81. minutě se na velkém vápně uvolnil Radek Šmarda, a dokázal proč má jednu z nejlepších střel na Bedřichově 5-0. No a když si  v 88. minutě otevřel svůj střelecký účet na Bedřichově i Matěj Zeman, skončil zápas vysokým, ale naprosto zaslouženým vítězstvím 6-0.

"Děkuji všem hráčům za zodpovědný výkon. Mám jen obavu o jejich zdravotní stav. Všem těm, kteří tvrdí, že fotbalisti jsou panenky bych přál vidět kluky o poločasové pauze. Tady opravdu žádné princezny nemáme. Dřeli celých zápas, a sobě, nám i divákům nabídli celou řadu pěkných akcí.  Věděli jsme, že musíme dát první branku, protože soupeř v žádném případě nepřijel do Jihlavy odevzdaný. Ale co předváděl prvních 30 minut brankář hostů, klobouk dolů. Jen Brayan postupoval 3x sám na branku, no dnes mu nebylo přáno. V dalším kole hrajeme opět doma, tentokrát proti Světlé nad Sázavou , a opět to bude o dobývání branky soupeře," řekl spokojený trenér Votava k hodnocení utkání. 

TJ SOKOL Bedřichov – Radešínská Svratka 6:0 (2:0)

Sestava: Ondruš – Povolný, Stratil, Brnický (66.Batkhuu), Doskočil (59.Neubauer) – Vašíček, Tichý, Henzl (59.Šmarda), Zeman – Aguila Leon (66.Pečta), Cáha (46.Kněžínek)