Kouč Votava: Není frajeřina vyhrát když se daří, ale když ti to v zápase nejde

Autor: David Kratochvíl - Pátek, 17. 2024, 00.04 hod.
Starší dorostenci pod taktovkou kouče Davida Votavy zapsali v sobotu už čtvrté vítězství v řadě a čtyři kola před koncem vedou o bod tabulku Krajského přeboru. V sobotu 18. května  přivítají ve 13 hodin Lipník. Bude se hrát na hřišti ve Stáji.  

Raketový start domácích přinesl tlak, který Bedřichov 2x proměnil ve vstřelenou branku. Nejprve postupoval ve 2. minutě sám Dan Henzl, brankář hostů Novák ho vychytal, ale Patrik Cáha  potvrdil formu z posledních utkání, a otevřel skóre 1 -0.

Hned ve 4.minutě stejná akce, tentokrát samostatný únik Tomáše Tichého, znovu vynikající zákrok Nováka, ale Patrik Cáha byl opět na správném místě a domácí vedli 2-0. Domácí pokračovali v tlaku, dostávali se do zakončení, ale k dalšímu gólu to již nevedlo.

A tak se začali osmělovat hosté. Nejprve zahrozili z rohového kopu, a v polovině 1.půle udeřilo. Zbytečný faul Matěje Zemana naprosto přesně posoudil rozhodčí pan Bouda, a hosté kopali pokutový kop. Hrdinou okamžiku byl Matěj Hubený, který nařízenou penaltu chytil.

Domácí se, ale nepoučili, a tak hosté se dostali do další ložené šance. Svoji chybu včasným skluzem vyřešil Petr Brnický. Domácím to bohužel na probuzení nestačilo, a tak přišla 41. minuta. Nevinně zahraný přímý kop nikdo z domácích neodehrál, a k překvapení všech balón skončil v síti 2-1.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nepobral, hosté se snažili jednoduchou hrou vyrovnat, ale do žádné vyložené šance se nedostávali. Domácí mohli výhru pojistit, ale ani Matěj Zeman, který postupoval sám na branku, ani Alex Vašíček, který z malého vápna přestřelil svojí slabší pravou nohou skóre v domácí prospěch  nenavýšili.

Největší rozruch přinesla bomba Petra Brnického, kterou hostující brankář vyrazil na rohový kop. Domácí se spíše soustředili na defenzívu, a tak po závěrečném hvizdu body zůstávají na Bedřichově.

"Výsledek tohoto utkání má pro nás obrovský význam. Ono není umění vyhrávat, když se vše daří, frajeřina je vyhrát když to nejde. Fantastický začátek, doslova one man show Patrika Cáhy, ale celkově od začátku výkon postrádal lehkost a klid v zakončení. I v 1. poločase to nebylo ono.

Postupně se vkrádala nervozita, a i když Matěj famózně podržel chycenou penaltou, tak jsme si koledovali o inkasování, až jsme se „dočkali“. Csaplárova past, kdy tým vede 2-0 tentokrát naštěstí nesklapla, ale musíme se z toho poučit, a já pevně věřím, že za týden se náš výkon výrazně zlepší.

Kluci ve 2.půli ukázali neskutečné srdíčko, i když se jim nedařilo, tak dřeli a odměnou jsou velmi důležité 3 body. Kritika jejich výkonu by nebyla na místě. V týdnu zápas rozebereme, a v sobotu ve Stáji, kde přivítáme Lipník budeme 100% připraveni," zhodnotil vítězné utkání kouč David Votava.

Bedřichov – Ždírec nad Doubravou 2-1 (2-1)

Sestava: Hubený – Povolný, Brnický, Stratil, Kněžínek – Zeman (88. Šmarda), Tichý, Henzl, Doskočil (55.Vašíček) – Aguila Leon (74. Pečta) – Cáha.