Na jaře venku zatím stále bez bodu

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 8. 2023, 22.08 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov podlehli v sobotu dopoledne na umělé trávě rezervě Žďáru nad Sázavou 0:3. Svěřenci kouče Jana Götha tak i podruhé v rámci jarní části sezony vyšli venku bodově naprázdno. Domácí se ujali vedení v samém závěru prvního poločasu. Bedrníci mohli srovnat v 57. minutě Homolou, který ale v největší šanci utkání z pohledu hostí poslal míč jen do náruče domácího gólmana.  Podívejte se i na rychlý sestřih toho nejdůležitějšího ze zápasu. 

Bedrníky přijel v sobotu dopoledne na umělou trávu v utkání proti rezervě Žďáru podpořit i fanklub. Hostující příznivci byli po celou dobu utkání hodně slyšet a svým oblíbencům vytvořili domácí prostředí.  Kouč Jan Göth poslal do utkání totožnou sestavu jako v minulém kole doma proti Želetavě. 

Poprvé se skóre utkání mohlo měnit už ve čtvrté minutě. Hosté sice reklamovali u hlavního rozhodčího faul, ten ale nechal pokračovat ve hře, a tak sám na Šánu mohl jít Adam Homolka, ale svoje mířidla naštěstí před zápasem neseřídil přesně a jeho pokus skončil mimo bránu. 

Hosté se poprvé k ohrožení domácí svatyně dostali po rohovém kopu v 11. minutě, ale odražený balón ve skrumáži Vodička ani posléze nedokázali protlačit přes hradbu těl domácích obránců. Právě z rohových kopů byli domácí po celý poločas velmi nebezpeční. 

Domácí měli v prvním poločase převahu, drželi balón a hosty prakticky k ničemu nepouštěli. Až ve 30. minutě se Bedrníkům povedlo realizovat útočnou akci na jeden dotek, ale před Homolou, který se už po pasu Jakuba Götha, řítil do šance, stihl zasáhnout gólman Šenkýř včasným vyběhnutím. 

Domácí byli kombinačně velmi trpěliví a hledali skulinky v hostující defenzívě. Jedna takové se narodila tři minuty před pauzou. Dva střely stihli hostující zadáci ještě zablokovat, ale pak se k odraženému balónu dostal Tomáš Peňáz, ale naštěstí i on mířil mimo branku. 

Žďár sbíral většinu odražených balónů, rychle dostupoval soupeře, který pod tlakem kazil kombinaci a nedařilo se na delší časový úsek mít míč pod kontrolou, takže pro Bedrníky šlo o velmi fyzicky náročné utkání. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, zahrávali domácí rohový kop, z kterého se prosadil přesnou hlavičkou Tomáš Peňáz. 

Jeho branka byla vyvrcholením tlaku ze závěru prvého dějství, protože už z předešlého rohu Bedrníci zablokovali několik střel z hranice vápna. Po chybě hostující defenzívy mohli domácí zvýšit, ale střela z 20 metrů skončila nad brankou. 

Pak ještě centrovaný míč ze strany skončil na břevně Šánovy branky. Bedřichovský gólman svůj tým podržel po necelé hodině hry, kdy vyrazil na roh střelu Peňáze. Největší šanci zápasu si po přihrávce Doška za Bedrníky vypracoval Homola, ale našel jen gólmanovu náruč. Následně ještě poslal do vápna prudký přízemní centr Vorálek, ale Divišovi k zakončení chyběl zhruba jeden krok navíc, aby se dostal k balónu.

Zažímal 12 minut před koncem vysunul do zakončení Přibyla, který si jedním dotykem zpracoval a druhým poslal míč do sítě. Hosté se ještě snažili s výsledkem utkání něco udělat. Do zápasu se jako střídající dostal i hrající trenér Jan Göth. Jenže poslední slovo v zápase měli opět domácí. Šest minut před koncem nejdřív trefili tyč, ale do prázdné brány dorážel střídající Viliš, který se proti Bedřichovu prosadil i na podzim. 

V příštím kole se A-tým představí doma. V neděli 16. dubna od 16 hodin přivítá na svém hřišti v Sokolovské ulici lídra I. A třídy skupiny B FŠ Třebíč.

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou  - Tělocvičná jednota Sokol Bedřichov 3:0 (1:0)

Branky:  45. Peňáz Tomáš, 78. Přibyl Michal, 84. Viliš Petr. Rozhodčí: Beneš Tomáš - Liška Zbyněk, Vyskočil Štěpán. ŽK: Srnský - Vodička. 70 diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek (80. Samek), Pokorný, Mareš, Dvořáček (63. Tesař)  - Homola (73. Hruška), Vodička, Neuwirth (80. Göth Jan), Diviš, Došek, - Jakub Göth.