Pošesté to vyšlo. Z venku konečně vezeme vítězství

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 16. 2022, 23.59 hod.
Fotbalisté A-týmu dokázali na šestý pokus konečně bodovat venku. V rámci 11. kola I. A třídy skupiny B zvítězili v neděli odpoledne na půdě posledních Nedvědic 3:2 (1:1) a patří jim průběžná desátá pozice s tříbodovou ztrátou na šesté místo. Záložník Jakub Göth měl podíl na všech brankách. Jednu vstřelil a na další dvě nahrál. V sobotu od 14.30 hodin přivítají svěřenci hrajícího kouče Jana Götha doma v derby Velký Beranov. 

Hosté k zápasu v Nedvědicích na Žďársku cestovali v neděli odpoledne s vědomím, že zajíždí nejen na hřiště nejvzdálenějšího týmu soutěže. Navíc v předchozích pěti vystoupeních na cizí půdě vždy odjížděli s prázdnou.

Hrající trenér Jan Göth nemohl pro zápas 11. kola druhé nejvyšší krajské soutěže využít stopera Tomáše Pokorného, kterého z nominace vyřadili zdravotní důvody. V obraně se proto představil opět Adam Samek a v záloze místo kouče, který laboruje se zraněním v dolní části těla, se představil opět David Lacina s tím, že na kraji zálohy dostal příležitost, stejně jako v Jemnici Josef Hruška. 

Domácím, kteří uzavírali tabulku s pěti získanými body, se po utkání minulého kola v Měříně zcela rozpadl střed obrany, a to nejen kvůli vyloučení kapitána, ale také ze zdravotních důvodů. Navíc do zápasu nemohl ze zdravotních důvodů nastoupit ani brankář Havlík.

Do brány se tak musel postavit Pavel Juračka, veterán, který má ale z dřívější fotbalové kariéry zkušeností na rozdávání, ale zpátky k Bedrníkům. Ti prohrávali po proměněné penaltě z 24. minuty, kdy se trefil Jirásek po faulu Vodičky v rohu pokutového území. Střelec pokutový kop bezpečně proměnil střelou k tyči. Šánu poslal na druhou stranu.

Hosté dokázali srovnat deset minut před poločasem, když se prosadil Jakub Göth. Záložník hostí měl prsty i v druhém gólu Bedrníků. Střídající Homola na začátku druhé půle vybojoval balón, přihrál právě Göthovi, který ve vápně našel Lacinu a ten svou první brankou v sezoně poslal hosty poprvé v zápase do vedení.

Na těžkém terénu se ale hosté z průběžného vedení neradovali dlouho, hned z protiakce bylo srovnáno. Centr do vápna dokázali domácí zužitkovat přesně. Pak sice ještě vstřelili třetí branku, ale ta pro faul útočícího hráče neplatila.

Rozhodující moment přišel po hodině hry, kdy Göth centrem ve vápně našel Doška, jen opět vrátil vedení na stranu Bedrníků. Domácí sice v závěru měli územní převahu, ale vyrovnávací gól už v bouřlivé atmosféře vstřelit nedokázali.

SK PERNŠTEJN NEDVĚDICE - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:3 (1:1)

Branky: 24. Jirásek Lukáš (pen.), 48. Šikula Roman - 35. Göth Jakub, 47. Lacina David, 68. Došek Vojtěch. Rozhodčí: Hána Samuel - Novák Kamil, Gregar Daniel. ŽK: Sytař, Humpola, Pachlopník - Dvořáček, Došek, Homola. 68. diváků.

Sestava Bedřichova: 

Šána - Dvořáček - Mareš, Samek, Tesař (35. Vorálek) - Diviš, Vodička, Lacina (67. Štěpánek), Göth Jakub, Hruška (46. Homola) - Došek (88. Neuwirth).