Prohra v Šebkovicích přišla ze vzduchu

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 21. 2023, 22.34 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha v neděli odpoledne prohráli v Šebkovicích 1:2. V emočně vypjatém duelu šli domácí do vedení už v páté minutě, ale hosté pak převzali otěže zápasu. Dokázali srovnat a tlačili se po zbytek utkání za dokonáním obratu ve skóre. Jenže to byli opět domácí, kdo nakonec udeřili. Opět to bylo po standardní situaci. Bedrníci hrají další zápas už ve čtvrtek 25. května, kdy zajíždí k dohrávanému zápasu na půdu Budišova-Náramče. Zápas začíná v 18 hodin. 

První ze dvou anglických týdnů v řadě neskončil pro A-tým dobře. Po domácí prohře s Měřínem a smolné porážce s FŠ Třebíč na umělé trávě v Třešti, nebodoval ani v neděli v Šbkovicích, kdy domácí ukázali precizní produktivitu. Z prvních dvou střel na bránu dokázali vytěžit dvě branky. Pokaždé udeřili ze standardních situací. Ale pěkně popořádku. 

Hostující stratég na lavičce Bedrníků Jan Göth pro dnešní zápas nemohl využít zraněného Petra Šánu, Pavla Štěpánka a k dispozici nebyli ani Jiří Vodička nebo Adam Samek. Jako první otevřeli skóre zápasu domácí, kdy první dva rohové kopy využít nedokázali, ale třetí v rychlém sledu už ano, protože centr přistál přesně na hlavě Kotačky, který se nemýlil. 

Prvních dvacet minut byli domácí lepší. Hostům vázla kombinace, zbytečně ztráceli balóny a problémy jim dělal vysunutý presink domácích. Pak ale kouč Bedrníků sáhl do sestavy. Doška z křídla stáhl do středu a na jeho místo putoval Hruška, který šebkovickým zadákům přidělal svou rychlostí ne jednu vrásku na čele. Ještě před půlhodinou hracího času bylo na Třebíčsku srovnáno.

Neuwirth narýsoval průnikovou přihrávku pro Diviše. Kapitán udělal kličku gólmanovi a poslal míč do prázdné brány. Hosté se tlačili do koncovky, měli územní převahu a poprvé v zápase mohli jít do vedení pět minut před poločasem, když přes pět hráčů pronikl individuálně Diviš, ale poslední obránce už mu kličku těsně před zakončením vystihl. Minutu na to se mohl prosadit opět lídr týmu, ale po centru ze standardky od Götha hlavičkou síť rozvlnit nedokázal. 

V 57. minutě šel sám na gólmana tísněn dotírajícím obráncem Homola, ale jeho střela šla vedle branky. Čtvrt hodiny před koncem trefil Neuwirth po dalším závaru před brankou domácích Neuwirth. Nedáš, dostaneš se potvrdilo záhy, kdy po další standardní situaci mířil po druhé přesně v zápase Kotačka a rozhodl o tom, že všechny body zůstanou doma. Soupeř se Bedrníkům díky výhře v tabulce vzdálil na rozdíl čtyř bodů. 

TJ SOKOL ŠEBKOVICE - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:1 (1:1)

Branky: 6. Kotačka Tomáš, 85. Kotačka Tomáš - 28. Diviš Roman. Rozhodčí: Gregar Daniel - Machát Oldřich, Burian Vít. ŽK: Němec, Kotačka, Pánek, Venhoda - Dvořáček, Homola, Hruška. 100 diváků.

Sestava Bedřichova:

Bartoň - Homola, Göth Jakub, Mareš, Pokorný, Dvořáček - Neuwirth, Hruška (68. Vorálek), Tesař, Došek - Diviš.