První domácí prohra v sezoně přišla s Jemnickem

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 19. 2024, 06.33 hod.
Fotbalisté A-týmu utrpěli první domácí porážku v této sezoně I. A třídy skupiny B. Premiérovou porážku v tomto roce připsali Bedřichovu v sobotu odpoledne hráči 1.FC Jemnicko, kteří dokázali zvítězit po brankách Františka Kříže 2:0 (0:0). V příštím kole zajíždí svěřenci Jana Götha na půdu momentálně poslední Náměště nad Oslavou. Zápas začíná v sobotu 25. května v 16.30 hodin.  

Domácí nastoupili k utkání s Jemnickem opět v hodně okleštěné sestavě. Mimo byl kapitán a nejlepší střelec soutěže Diviš, chyběl také Hruška, Pavlíček, Homola, Pokorný a Kolman. Za intenzivního deště a těžkém terénu se hrál hodně soubojový zápas, ve kterém přišly šance až po 20 minutách. Vypracovali si ji hosté, ale střelu Šána kryl.

Hned z protiútoku uvolnil obloučkem Neuwirth do vápna Tesaře, ale i gólman hostí byl na místě. Sedm minut na to Vorálek poslal na malé vápno přihrávku na Baráka, ale posila z C-týmu ještě zkoušela gólovku vylepšit kličkou, ale pak už míč do sítě dopravit nedokázala.

V 36. minutě Neuwirth poslal milimetrovou přihrávku do vápna na Doška, ale ani on nedokázal teprve patnáctiletého brankáře překonat. Po deseti minutách druhé půle Pocar čaroval poté, co vyrazil reflexem střelu Tesaře, kterého ke skórování vybídl střídající Šaroun. 

Šest minut před ním mohl Neuwirth po krásné individuální akci a kličkované vápnem po autu rozvlnit síť sám, ale jen těsně minul vzdálenější tyč. Po hodině hry hosté trefili levou tyč Šánovy branky. Pak se ještě domácí gólman zaskvěl o tři minuty později dvěma super zákroky, ale na přímák Františka Kříže si sice sáhl, ale míč skončil v síti. 

Vyrovnat mohl bombou Göth, ale Pocar byl na místě. Definitivu na vítězství hostů dal druhou brankou v zápase opět Kříž a stanovil konečný výsledek utkání. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - 1. FC JEMNICKO 0:2 (0:2)

Branky: 72.,85. F. Kříž. Rozhodčí: Tomšů Václav – Cirhan Miloš, Bouda Josef. ŽK: Vodička - Tesař, Kříž. 50. diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek, Barák (46. Šaroun), Mareš, Vodička, Dvořáček - Došek, Tesař, Neuwirth, Štěpánek (60. Štěpánek) - Göth Jakub.