Trenér dorostenců Novický: Ve Žďáře nás srazily chyby

Autor: David Kratochvíl - Pátek, 3. 2023, 13.51 hod.

Od poloviny ledna se připravují na jarní boje v Krajském přeboru i dorostenci. Odvetná část sezony svěřencům Jiřího Novického začíná poslední březnovou neděli na Vrchovině. Výkop zápasu je v 11.30 hodin. Na vedoucí Ždírec nad Doubravou ztrácejí z druhého místa tři body.

Hráči polykají tréninkové dávky třikrát v týdnu. Jednotky se skládají z fyzické přípravy a na umělé trávě se dostanou i k balónu. „V pondělí se chodí běhat s Vaškem Pavlíčkem. Dva tréninky se pak zaměřují na balón, ale u toho máte běhání vlastně taky,“ říká kouč.

Nyní už se tréninky budou přesouvat do rychlosti a dynamiky. „Pořád se bude běhat, ale herní věci logicky musí převažovat,“ dodává.

Tým má za sebou už dva přípravné duely. V tom prvním 11. února v Humpolci na Pelhřimovsku remizoval 3:3, ale další přátelské střetnutí ve Žďáru nad Sázavou už se tolik nepovedlo.

Mladší žďárský dorost U17 v sobotu 25. února prohrál s Bedrníky 1:2(0:0). Starší dorost U19 pak bedřichovské dorostence porazil vysoko 7:1(2:0). Hattrick vstřelil domácí Srnský.

„Bohužel sestavu ovlivnila zranění a jiné zdravotní indispozice, takže třeba obrana nehrála v tom složení, v jakém bych si přáli, ale na to se vymlouvat nechci. První poločas se nám nepovedl. S herním projevem jsem byl nespokojený. Žďár byl aktivnější, a po chybách jsme inkasovali dvě branky,“ zmiňuje Novický.

„Po přestávce se hra zlepšila. Prakticky 30 minut jsme soupeře nepustili za půlku, snížili jsme, ale po hrubých chybách jsme inkasovali další branky a bylo po zápase,“ hodnotí kouč poraženého celku.

„Čtyři branky jsme si dali sami. Když jsme se nadechovali k tlaku, tak jsme zase dostali branku. První poločas jsem na lavičce skákal já, druhou Michal Kadlec,“ zmiňuje kouče domácího výběru a bývalého ligového fotbalistu.

Foto: FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU