Úvod herní přípravy přinesl porážku se Sapeláky

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 16. 2023, 23.19 hod.
Fotbalisté A-týmu vstoupili do herní části letní přípravy na novou sezonu v I. A třídě. V neděli v podvečer podlehli na hřišti ve Stáji Sapeli Polná 0:2. Účastník Krajského přeboru vstřelil první branku hned v úvodu prvního poločasu a vítězství potvrdil gólem osm minut před koncem z nastavené penalty. V neděli 23. července od 17.30 nastoupí svěřenci trenéra Jana Götha v prvním kole Krajského poháru na půdě Křižanova. 

Domácí šli v zápase poprvé do vedení už ve třetí minutě utkání, kdy využili chyby v hostující defenzívě a gólman Tomáš Bartoň se po střele natahoval marně - 1:0. O čtvrthodiny později mohl vyrovnat Dan Tesař, ale jeho střela z pravého kraje pokutového území skončila na břevně polenské svatyně. 

Ještě před touto gólovkou vyslal Göth po rychlém brejku do šance kapitána Diviše, který udělal kličku obránci, vystřelil, ale domácí gólman jeho projektil dokázal vytěsnit na rohový kop. Deset minut před koncem poločasu měli šanci na zvýšení náskoku domácí, ale přehození Bartoně skončilo mimo bránu. 

Hostující gólman držel výsledkové naděje i po přestávce, když dorážku z malého vápna reflexivně vyrazil. Osm minut před koncem adresoval Hruška do vápna centr Tesařovi, ale ten z malého vápna přestřelil prázdnou bránu. Z následného útoku domácí rozhodli, když s přehledem proměnili pokutový kop.

SAPELI POLNÁ - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:0 (1:0)