Vítězná generálka: V oslabení jsme porazili Humpolec B po boji 5:3

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 18. 2023, 22.28 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha se v sobotu odpoledne vítězně naladili na jarní část I. A třídy skupiny B. V posledním utkání na Bernard cupu porazili na umělé trávě domácí rezervu 5:3. Na turnaji tak končí s vizitkou dvou vítězství, jedné remízy a jedné porážky. Utkání proti Štokům nebylo odehráno. Už za týden, tedy v sobotu 25. března vstoupí Bedrníci do odvetné části druhé nejvyšší krajské soutěže, a to duelem na půdě juniorky Velké Bíteše. Mistrovské utkání má výkop v 15 hodin na stadionu ve Vlkovské ulici. 

První čtvrthodinka utkání příliš fotbalové krásy nepobrala. Za hosty byl vidět na pravé straně velmi aktivní Šimon Homola a za domácí byl „cítit“ pro změnu Matěj Farka. A právě technik s desítkou na modrém domácím dresu se postaral o první úpravu ve skóre, když s přehledem proměnil pokutový kop po faulu gólmana hostí Šány.

Jenže prakticky z protiútoku dostali Bedrníci možnost vyrovnat stav utkání také z pokutového kopu, když ve vápně jeden z domácích zadáků poslal k zemi kapitána Romana Diviše a Jakub Göth pobídkou nepohrdl, když se po jeho přesné střele k tyči natahoval gólman Krupička marně.

Po půlhodině hry vyplaval v jasné šanci za domácí Jiří Vepřek, ale z hranice vápna poslal jen slabou střelu, kterou Šána v pohodě lapil do náruče. Hned dvě minuty nato ve sprinterském souboji tahal za kratší konec Vorálek Havlem, ale nakonec rychlý protiútok domácí k úspěšnému zakončení nedotáhli.

A tak se radovali hosté. Když na konci rychlé kombinace s Doškem poslal míč do sítě Homola a Bedrníci tak dokonali obrat ve skóre. Z průběžného vedení se ale neradovali dlouho. Šest minut před pauzou se po centru z nakrátko rozehraného rohového kopu opět prosadil Matěj Farka.

Trenér Jan Göth dal v úvodu obou poločasů šanci v defenzivní linii Marku Albrechtovi, kterému soubojový typ zápasu vyhovoval a po důrazu ve vápně, který osvědčil Došek šli Bedrníci opět v zápase do vedení. Po hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Homola. Na hřišti v tu chvíli bylo hodně emocí.

Když se ale atmosféra zklidnila a oba mančafty se opět začaly soustředit výhradně na fotbal, byli to hosté, kteří ač v deseti, svůj výkon v zápase konečně odšpuntovali. Sice domácí stihli nejprve dorovnat skóre, ale následně hosté vsítili kapitánem Divišem a následně ještě Dvořáčkem dvě branky a Bedr tak odvezl domů do Jihlavy z Humpolce v generálce vítězství 5:3.

A.F.C. HUMPOLEC B - TJ SOKOL BEDŘICHOV 3:5 (2:2)

Branky: Bedřichova: Jakub Göth (z pen.), Homola, Došek, Diviš, Dvořáček. Rozhodčí: Babák.

Sestava Bedřichova: Šána (46. Bartoň) - Vorálek, Pokorný, Samek, Albrecht, Dvořáček - Homola, Diviš, Štěpánek, Došek - Jakub Göth. Střídali: Kolman, Hruška, Šaroun. 

 

Termíny a výsledky přípravných zápasů A-týmu TJ Sokol Bedřichov

 DATUM ČAS ZÁPAS MÍSTO/VÝSLEDEK
sobota 18.2. 18.00 FC Slovan HAVL. BROD B vs. TJ Sokol BEDŘICHOV 3:1 (2:1)
sobota 25.2. 18.00 Sokol ŠTOKY vs. TJ Sokol BEDŘICHOV nehráno
sobota 04.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV  vs. Sokol ČERVENÉ JANOVICE 12:2 (5:2)
sobota 11.3. 11.30 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. Sapeli Polná 0:0
sobota 18.3. 14.00 TJ Sokol BEDŘICHOV vs. A.F.C. HUMPOLEC B 3:5 (2:2)