Vítězná série pokračuje. Bedrníci domácí duel s Velkou Bíteší B zvládli

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 8. 2023, 01.58 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha zvládli sobotní odpolední duel 10. kola I.A třídy skupiny B na výbornou. Rezervu Velké Bíteše po brankách Diviše, Tesaře a dvou zásazích Doška porazili 4:0 a minimálně do konce dohrávaných nedělních zápasů povedou tabulku druhé nejvyšší krajské soutěže. V sobotu 14. října se Bedrníci představí v Jemnici, která v souběžně hraném zápase podlehla Měřínu 1:6. Zápas má výkop v 15 hodin. 

Zatímco svěřenci Jana Götha až na zraněného Josefa Hrušku, mohli využít už i Jiřího Vodičku nebo Lukáše Dvořáčka, hosté přijeli bez tří hráčů základní sestavy. Soubor kolem kapitána Romana Diviše si byl moc dobře vědom, že minulý týden proti Želetavě (2:1), nepodali Bedrníci optimální výkon, a tak to chtěli proti celku ze Žďárska odčinit od první minuty. 

Už v té druhé se po přihrávce Homoly objevil před gólmanem právě domácí kapitán, ale brankáře hostí neprostřelil. O pět minut trefil po příhře Mareše břevno a v 28. minutě mířil hlavou vedle. Až o minutu později dokázal Diviš otevřít střelecký účet zápasu a zároveň vstřelit už svůj jedenáctý gól v sezoně. 

Hned z protiútoku mohli hosté vyrovnat, ale Šána míč směřující do brány dokázal ještě vyškrábnout do bezpečí. Pak už se ale domácí opět předháněli v soutěži, kdo zahodí větší brankovou příležitost. Přidat branky nedokázali Došek, Pavlíček, Homola a ani Diviš.

Po hodině hry zvýšil na zadní tyči dorážející Tesař. Deset minut na to zvýšil Došek, který proměnil sólo poté, co vystihl rozehrávku hostí a gólový čet zápasu pečetil po individuální akci Pavlíčka, který mu naservíroval přízemní centr před prázdnou bránu. 

7. 10. 2023 15:00, 10.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FC PBS VELKÁ BÍTEŠ B 4:0 (1:0)

Branky: 28. Diviš, 63. Tesař, 72.,79. Došek. Rozhodčí: Dvořák Miloš – Nebola Jaroslav, Čížek Jan. ŽK: Mareš - Jakeš. Diváků: 40.

Sestava Bedřichova: 

Šána - Vorálek, Göth, Tesař, Mareš (80. Mareš), Štěpánek - Homola, Neuwirth (83. Neuwirth), Došek, Pavlíček (83. Pokorný) - Diviš.