Z Náměště odvážíme velmi důležité body

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 25. 2024, 22.56 hod.
Fotbalisté A-týmu Bedřichova dokázali v sobotu odpoledne zvítězit na půdě Náměště nad Oslavou 2:1 (2:0) a odváží si tak z Třebíčska velmi důležité tři body. V 11. minutě poslal do vedení Bedrníky proměněnou penaltou kapitán Diviš a deset minut před půlí z dorážky zvýšil na 2:0 Pavlíček. Domácí korigovali čtvrthodinu před koncem. Víc toho ale nestihli. Svěřenci kouče Jana Götha změří síly v neděli 2. června od 16.30 hodin doma proti Dukovanům. Kvůli rekonstrukci hlavní hrací plochy se hraje  na hřišti FKM Vysočina -  na Stoupách v Jihlavě. 

Už ve druhé minutě mohl poslat hosty do vedení Diviš, ale hlavou po Doškově centru mířil nad. O pět minut později vybídl ke skórování Štěpánek Doška, ale ani ten se stavem skóre poprvé v zápase zahýbat nedokázal.

Do vedení šli hosté po faulu domácího brankáře na Pavlíčka. Z nařízeného pokutového kopu se prosadil kapitán Diviš, který vstřelil už svou 22 branku v sezoně. Pavlíček deset minut před koncem zvýšil po dorážce na 2:0.

Do druhé půle domácí prostřídali na hrotu, kdy Kučeru nahradil Bednář a od prvních minut byl na hřišti cítit. Po deseti minutách to mohli být ale hosté, kdo mohl zvýšit stav na tříbrankový rozdíl. Vorálek vyslal do sóla Pavlíčka, ale jeho pokus skončil vedle domácí branky. 

Prakticky z protiútoku domácí zahrozili ze standardky, ale po skrumáži skončil míč vedle Šánovy branky. Čtvrthodiny před koncem sice Šána na poprvé uhájil čisté konto skvělým zákrokem, ale proti dorážce už byl bezmocný. 

Kvůli přistání vrtulníku se pak deset minut nehrálo. V dlouhém nastavení už ale domácí vyrovnat z tlaku nedokázali. 

FC NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU - TJ SOKOL BEDŘICHOV 1:2 (0:2)

Branky: 76. Homola - 12. Diviš z pen., 36. Pavlíček.  Rozhodčí: Chromý Karel – Maar Michal, Myška Roman. Delegát: Vrzáček Miroslav. 80. diváků.

Sestava Bedřichova: 

Šána - Vorálek (90. Šaroun), Göth Jakub, Vodička, Mareš, Dvořáček - Štěpánek (90. Štěpánek), Neuwirth, Došek, Pavlíček (90. Pavlíček), Diviš.