Zápas o divizi se blíží. Na Bedřichov míří ofenzivní letka

Autor: David Kratochvíl - Čtvrtek, 1. 2023, 00.08 hod.
Zápas roku, o všechno, o postup do divize. Přízvisek, kterých by snesl blížící se poslední zápas nadstavby v této sezoně Krajského přeboru starších žáků, byste našli celou řadu. Jisté je jedno. Bedrníci si to ve šlágru 10. kola nejvyšší krajské soutěže o přímou vstupenku o patro výše rozdají s Chotěboří. Z pohledu svěřenců trenéra Vratislava Cvacha je postupová matematika jasná - Bedrníci musí vyhrát. Jakýkoliv jiný výsledek posouvá do divize klub z Havlíčkobrodska. Utkání má oficiální výkop v  neděli 4. června od 10.45 hodin na hlavní hrací ploše v Sokolovské ulici.  

Hlavní rozhodčí šlágru posledního kola bude Martina Krymová. Tolik k oficialitám zápasu. Pojďme se ale podívat nejen na aktuální formu obou mančaftů, kterým, jak je popsáno výše, půjde v neděli o hodně. Soupeři se v této sezoně střetli už dvakrát. Nejdříve pochopitelně v rámci základní části, a poté už také v nadstavbě. 

Zatím poslední vzájemné měření sil se odehrálo na konci dubna. Na hřišti v Sobíňově vyhráli Bedrníci 4:2, když ale po poločase bylo skóre vyrovnané 2:2. Domácí sice vedli brankou hned z první minuty, hosté ale ještě během první dvacetiminutovky stihli zápas otočit, ale do šaten se šlo na poločasovou pauzu za nerozhodného stavu. Hostům ale patřila poslední půlhodina utkání, kdy vstřelili dvě branky a zasadili domácích rozhodující úder, který znamenal import bodů do tabulky. 

Chotěboř do Jihlavy přijede s vizitkou nejlepšího ofenzivního týmu soutěže. Do této chvíle zaznamenala v nadstavbě  71 branek. Naši kluci ale na tom nejsou o moc hůře. V tomto ohledu na soupeře ztrácí nicotné tři branky. Ještě menší rozdíl je mezi oběma družstvy při porovnání, co se defenzivní práce týče. V ní hraje prim pro změnu TJ Sokol Bedřichov, když inkasoval 22 branek. Soupeř je v této statistice jen o branku horší. 

V nadstavbě oba soupeři klopýtli v 9 odehraných zápasech jen jednou. Pokaždé ztratili tři body. Ostatní mančafty se na vedoucí duo dívají jen s velkým odstupem. Ať se podíváte na kteroukoliv statistiku, mělo by jít v neděli o vyrovnaný duel, který mohou rozhodovat detaily. Pojďme se blíž podívat ještě na základní část. 

V ní oba mančafty odehrály 11 soutěžních duelů. Chotěboř si ale do finálové části soutěže přenesla jednobodový náskok, který jí dává výhodu, že jí stačí v neděli uhrát remízu a má postup v kapse. V základní části Chotěboř totiž neprohrála, ztratila jen dva body za remízu. Bedrníci naopak v jednom z utkání vyšli bodově naprázdno, a to bylo právě doma s Chotěboří na konci září, kdy prohráli 1:3 (0:2). Hosté šli do tříbrankového trháku, který už jen mírnil čtvrthodiny před koncem z penalty Šilhart. 

Právě Filip Šilhart je v nadstavbě nejlepší střelcem domácího výběru. Zaznamenal devět branek. Jeho spoluhráč Petr Duchoň má zatím o jeden zářez méně. Třetím do party je Šimon Ondruš s pěti přesnými zásahy. Všichni dohromady tak zaznamenali 22 branek svého týmu. 

Chotěbořští střelci opanovali první dvě příčky tabulky kanonýrů, respektive tři ze čtyř pozic. David Medek vstřelil 18 branek a Adam Šustr 14. Na čtvrtém místě osobním statistikám kraluje Jakub Vogel s osmi brankami. Dohromady tak tahle trojka zatížila konta soupeřů 40 brankami. To znamená, že měla podíl na více než polovině branek svého týmu v nadstavbové části. 

Pokud byste tak chtěli hledat nějakou statistickou rozdílnost mezi oběma mančafty, tak je právě v tom, že zatímco hosté se opírají o ofenzivní letku Medek - Šustr Vogel, Bedrníci mají gólovou produkci rozprostřenou na významně více členů svého kádru, a to přitom, jak už bylo zmíněno zaznamenali jen o tři branky v nadstavbě méně. Velký podíl na tom má poslední zápas, kdy Bedrníci zdemolovali na jejím hřišti Polnou 10:0.

Přijďte podpořit naše borce v neděli 4. června od 10.45 na hlavní hrací plochu. Buďme 12. hráčem a pomozme klukům vybojovat postup do divize!