Bedrníci oplatili Herálci porážku z úvodu sezony

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 5. 2022, 21.53 hod.
Bedrníci proti Herálci protáhli šňuru neporazitelnosti už na pět zápasů, stejný počet utkání nepoznali hořkost porážky i v domácím prostředí. Soupeři ze Žďárska navíc v sobotu odpoledne vrátili stejným výsledkem porážku z úvodu sezony I. A třídy. Svěřenci kouče Jana Götha stáhli náskok na Herálec na sedm bodů. Gólman Tomáš Bartoň udržel poprvé v soutěžním ročníku čisté konto. 

Hlavní trenér Jan Göth nemohl do nominace k předehrávce prvního jarního kola s Herálcem počítat s nemocným brankářem Petrem Šánou a křídelníkem Danem Tesařem. Na kraj obrany se proto postavil Šimon Homola a ve středové formaci dostal důvěru Pavel Štěpánek a místo Adama Samka se do středu obrany vedle kapitána Mareše postavil po nemoci již fyzicky naplno připravený Tomáš Pokorný a do brány šel Tomáš Bartoň.

Ještě večer před zápasem to kvůli intenzivnímu dešti vypadalo, že se hrát v sobotu nebude, ale počasí se v noci naštěstí umoudřilo, takže rozhodčí mohli zápas nechat odehrát. Domácí začali utkání z říše snů, protože už v první minutě vedli. Göth na lajně uvolnil Homolu, který přízemním centrem na malém vápně našel Diviše, který míč uklidil bezpečně k tyči hostující branky.

V páté minutě pelášil sám na hostující brankáře Diviš, ale ani z dorážky do prázdné brány gól nebyl, protože hostující defenzíva stihla míč na poslední chvíli vykopnout. Pak ale převzali otěže zápasu na 25 minut jasně hosté.

Měli tlak, ale domácí defenzíva, mnohdy i se štěstím držela, protože spoustu balónů zablokoval tělem Pokorný nebo jistě šance likvidoval jistě chytající Bartoň. Kousek od vyrovnání byl Herálec v 17. minutě, ale střela za velkým vápnem jen těsně proletěla kolem šibenice.

Po půl hodině hry Göth ze standardky poslal míč na malé vápno na Vodičku, který zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Tři minuty na to po krásné kombinační akci mohl zvýšit Diviš, ale sedmou branku v sezoně nepřidal. Ve stoprocentním příležitosti, ze samostatného nájezdu, jen trefil padajícího gólmana.

Čtyři minuty po přestávce prostřelil hostujícího gólmana Göth a i on tak svůj podzimní gólový účet zaokrouhlil na šest přesných zásahů. Pět minut po něm se na stejný počet branek mohl dostat také Došek, ale ani on nedokázal po krásné kombinační akci rozvlnit síť.

V utkání hraném na těžkém terénu si domácí vítězství ve zbytku hracího času už pohlídali. Jarní boje pro ně začnou výjezdem do Velké Bíteše, kde se střetnou s tamní juniorkou. Doma ji Bedrníci porazili 3:0.

TJ SOKOL BEDŘICHOV - TJ SOKOL HERÁLEC 3:0 (2:0)

Branky: 1. Diviš Roman, 33. Vodička Jiří, 50. Göth Jakub. Rozhodčí: Beseda Petr - Krymová Martina, Masopust Václav. ŽK: Homola, Göth - Bříza, Kovář. 112 diváků.

Sestava Bedřichova:

Bartoň - Vorálek, Mareš, Pokorný, Homola - Došek, Lacina, Vodička, Štěpánek, Diviš - Göth Jakub.