Bedrníci v bitvě o čelo udrželi první místo i domácí neporazitelnost

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 5. 2023, 22.46 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha v posledním zápase podzimní části I. A třídy skupiny B doma remizovali v přímém souboji o čelo tabulky s druhými Šebkovicemi 1:1 (0:1) a přezimují tak na čele tabulky s dvoubodovým náskokem právě na svého nedělního soupeře. Domácí prohrávali, když se hosté prosadili z penalty. Z pokutového kopu po hodině hry vyrovnal Pavel Štěpánek. Bedrníci v této sezoně doma ještě neprohráli. Body ztratili před vlastními fandy jen dvakrát po remízách (Budišov, Šebkovice). A-tým nastoupí k příštímu zápasu v neděli 24. března, když se od 15 hodin představí na půdě Budišova. 

Ani do dohrávky prvního podzimního kola nemohl trenér Jan Göth počítat se všemi hráči v kádru. Kvůli zdravotním problémům i nadále na marodce zůstali: Josef Hruška, Šimon Homola a Matěj Neuwirth. K dispozici nebyl ani Tomáš Pokorný. Naopak hosté přijeli k zápasu podzimu v plné síle.  

V ostře sledovaném duelu šlo o hodně. Vítězství hostí by znamenalo změnu průběžného lídra druhé nejvyšší krajské soutěže, protože by o bod Šebkovice přeskočily právě domácí tým. Naopak Bedrníci by se v případě tříbodového zisku mohli na čele osamostatnit a do odvetných bojů by mohli jít s náskokem pěti bodů právě na mančaft z Třebíčska. 

Kvůli intenzivním pátečním a nočním dešťovým přeháňkám byla hrací plocha hodně podmáčená, a to ještě domácí funkcionáři dělali prakticky celou sobotu, aby hřiště v rámci možností na první a zároveň poslední listopadové utkání dali do způsobilého stavu. To se nakonec povedlo a zápas před nejvyšší diváckou návštěvou podzimu se odehrál. 

Jenže příliš fotbalové krásy duel nepobral. Ve 13. minutě robinzonádou Bartoň vyrazil střelu Jakuba Uhlíře, už o tři minuty později ale kapituloval, když Pánek s přehledem proměnil pokutový kop. Domácí ještě marně reklamovali faul před vápnem na Götha, ale marně. Hosté v Jihlavě vedli. 

I dál byli hosté lepším mančaftem. Měli více ze hry, kontrolovali vývoj utkání a vytvářeli si šance, ale do žádné vyložené příležitosti se nedostali. Stejně jako domácí, kteří v první půli vůbec netrefili prostor mezi třemi tyčemi. Rozhodující moment přišel sedm minut po pauze, kdy byl vyloučen hostující kapitán Štěpán Dvořák po druhé žluté kartě. 

První napomenutí inkasoval těsně před koncem prvé půle, když zbytečně zakopl balón a druhou žlutou viděl po faulu na domácího kapitána Diviše. Hostům lídr na hřišti citelně chyběl. Prakticky rezignovali na ofenzívu a v 66. minutě kapitulovali, když hostující brankář srazil ve vápně Diviše a z nařízené penalty se prosadil Štěpánek. 

Ve zbytku hracího času už se ani jeden z týmů neprosadil, takže se oba rozešly smírně 1:1.

5. 11. 2023 14:00, 1.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

TJ SOKOL BEDŘICHOV - TJ SOKOL ŠEBKOVICE 1:1 (0:1)

Branky: 66. Štěpánek (z pen.) - 18. Pánek (z pen.). Rozhodčí: Machát Oldřich – Rosický Pavel, Nebola Jaroslav. ŽK: Vodička, Došek, Vorálek, Göth - Klubal, Říha, Kotačka, Dvořák, Rygl. Delegát: Bajer Josef. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 250.

Sestava Bedřichova: 

Bartoň - Tesař (88. Tesař), Mareš, Göth, Vodička, Dvořáček - Vorálek, Štěpánek, Došek, Pavlíček (71. Tichý) - Diviš.