Bedrníci v Herálci dokázali vstát z mrtvých. Otočili z 0:2

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 7. 2024, 23.06 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha dokázali skoro nemožné. V neděli odpoledne v Herálci na Žďársku v rámci 18. kola I. A třídy skupiny B zvítězili, i když ještě po 55 minutách měli dvoubrankové manko. Nejdřív snížil Jakub Göth z přímáku, pak si dvě trefy schoval kapitán a nejlepší střelec soutěže Roman Diviš a výsledek 4:2 pečetil výstavní trefou střídající Martin Kolman. V sobotu 13. dubna přivítáme na svém hřišti 13. dubna od 16 hodin v derby Luka nad Jihlavou. 

Domácí byli v prvním poločase jasně lepší. Bedrníky rychle dostupovali a aktuálně prvnímu celku tabulky se na hřišti vůbec nedařilo. Jedinou střelou na bránu byla hlavička Diviše do břevna v 32. minutě, která se odrazila na brankovou čáru a poté ven z branky. 

To už ale domácí vedli, když se v 28. minutě prosadil herálecký kapitán Vojtěch Uchytil. Sedm minut po pauze hosté prohrávali už o dvě branky, kdy nedokázali vyhrát ani jeden ze tří soubojů a Šána lovil míč ze svatyně podruhé.

Kouč následně poslal z obrany na ofenzivní zteč nejzkušenějšího borce v sestavě Jakuba Götha a tenhle taktický tah se vyplatil náramně, protože po pěti minutách od druhé inkasované branky střelou z přímáku snížil na 1:2. 

Pak přišly chvíle našeho kapitána a nejlepšího střelce soutěže. Nejdřív vyrovnal v 80. minutě, aby o dvě minuty později dokonal obrat ve skóre po rohu Neuwirtha. V poslední minutě nastavení se ještě prosadil výstavní trefou střídající Martin Kolman. 

HERÁLEC - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:4 (1:0)

Branky: 28. Uchytil, 52. Holeš - 57. Jakub Göth, 80.,82. Diviš, 90+3 Kolman. Rozhodčí: Žaloudek - Hanzl, Stratený. Diváků: 120.