Bedrníky v Bíteši uklidnil "granát" Vaška Pavlíčka

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 12. 2024, 22.24 hod.
Dlouhých 236 minut čekali fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov na prolomení střeleckého trápení. Od 38. minuty zápasu v Borech, kdy se prosadil kapitán Roman Diviš, totiž útočníkům střelecký prach zvlhl. Až do nedělního zápasu 23. kola I. A třídy, kdy se prosadil na půdě juniorky Velké Bíteše v 5. minutě Václav Pavlíček a položil tak základ důležitému vítězství 5:2 (3:1). Bedrníky čeká posledních pět zápasů v sezoně. Třikrát z toho hrají doma. První z nich odkrojí v sobotu 18. května, kdy před vlastními fandy od 16.30 hodin přivítají 1.FC Jemnicko.

Podruhé za sebou nemohl hlavní trenér A-týmu Jan Göth využít služeb nejlepšího střelce soutěže Romana Diviše, kterého do zápasu nepustila nemoc. K dispozici nebyl ani dlouhodobě zraněný Šimon Homola, za juniorku se zranil i Josef Hruška a otazník visel i nad zdravotním stavem Jana Mareše, který se ale pro zápas na půdě Velké Bíteše B dal nakonec dohromady, takže kouč mohl začít čarovat při skládání úvodní jedenáctky. 

Právě Mareš vytvořil stoperský tandem s Vodičkou a do pozice jakéhosi falešného útočníka se tím pádem poprvé v sezoně dostal Martin Kolman a ve středu zálohy byl Jakub Göth. Uvolněné místo na hrotu po Divišovi převzal Václav Pavlíček a právě ten bombou k tyči v páté minutě poslal hosty do vedení. 

Sedm minut na to střílel Vorálek do břevna, odražený balón si na hranici malého pokutového území našel Pavlíček a svou druhou brankou v zápase zvýšil. V 17. minutě byl stejný hráč ve vápně faulován a nařízenou penaltu proměnil novic v sestavě Kolman. 

Pak dvakrát Bedrníky při rychlých kontrech svými zákroky podržel Šána. Deset minut před pauzou zleva našel centrem na malém vápně Pavlíček Kolmana, ale ten druhou branku v tutovce nepřidal. Domácí do poločasu, v jeho závěru snížili, ale po hodině hry dal hostům klid brankou Došek a chvíli před ním se mohl prosadit i Tesař, ale po centru na zadní tyči hlavou minul branku.

Tesař se ale přece jen prosadil, když skóroval v 69. minutě. Domácí pak už jen korigovali. Hosté se vítězstvím vrátili opět do čela tabulky, protože Šebkovice doma nestačily na Herálec, kterému podlehly 1:2.

FC PBS VELKÁ BÍTEŠ B - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:5 (1:3)

Branky: 43. Dvořák, 79. Hlucháň - 5., 12. Pavlíček, 19. Kolman (z pen.)., 60. Došek, 69. Tesař.  Rozhodčí: Myška Roman – Holub Radim, Žďánský Zdeněk. Hřiště: Velká Bíteš, Vlkovská. 160 diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek - Mareš, Vodička, Dvořáček - Došek (83. Sargsyan), Göth Jakub, Kolman (55. Štěpánek), Neuwirth, Tesař (75. Brnický) - Pavlíček (75. Henzl).