Budišov v neděli přiveze nejlepšího střelce soutěže

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 24. září 2022, 02.05 hod.
Fotbalisté Bedřichova v neděli od 15.30 hodin nastoupí v rámci 8. kola I. A třídy skupiny B na hlavní hrací ploše v Sokolovské ulici proti Budišovu-Náramči. Hostům patří aktuálně šestá příčka tabulky, když zaznamenali tři výhry, dvě porážky a stejný počet remízových výsledků. V základní sestavě by neměl chybět nejlepší střelec soutěže Michal Blatný, který se trefil do sítě soupeřů už desetkrát.

Po sedmi odehraných utkáních druhé nejvyšší krajské soutěže platí jednoduché rovnítko. Pokud svěřenci hrajícího trenéra Jana Götha bodují, tak výhradně za tři body a v domácím prostředí. Body z bedrníkovského stadionu odvezla jen rezerva Žďáru nad Sázavou po vítězství 2:1.

Jinak ale domácí pokaždé bodovali před vlastními fanoušky naplno. Porazili rezervu Velké Bíteše (3:0) a také dokázali přetlačit HFK Třebíč (3:2). Ve čtyřech venkovních utkáních zatím A-tým pokaždé odjížděl s nepořízenou. Naposledy minulou sobotu z Jemnice, kde ještě deset minut před koncem vedl 2:0, ale domácí zápas třemi brankami, z toho jedna byla z penalty, otočili. 

V honbě za dalšími třemi body ale nečeká na Bedrníky vůbec nic jednoduchého. Čeká ho nejen další soupeř z Třebíčska, ale také tým, který je střelecky hojně produktivní, ale také poměrně dost inkasuje, protože aktuálně drží skóre 20:19. 

Bez zajímavosti rozhodně není, že o polovinu branek svého týmu se postaral Michal Blatný, který tak s deseti zásahy vede průběžnou tabulku střelců. Jak už bylo zmíněno výše, hostům potří šestá pozice, a to za zisk 11 bodů. Doma ještě neprohráli. 

Ze tří zápasů jednou před vlastními fanoušky zvítězili a dvakrát remizovali. Další dvě výhry proto dovezli z  venku. Bedrníkům patří momentálně v tabulce 12. pozice s jednobodovým náskokem na Nedvědice a třemi body na rezervu Velké Bíteše.