Cenný skalp lídra. Bory poprvé v sezoně vyšly bodově naprázdno

Autor: David Kratochvíl - Neděle, 17. září 2023, 21.54 hod.
Fotbalisté A-týmu TJ Sokol Bedřichov dokázali v neděli odpoledne jako první obrat o body dosavadního lídra tabulky TJ Družstevník Bory. Před nejvyšší návštěvou sezony nováčka I. A třídy skupiny B porazili doma 2:1 (1:1). Svěřenci trenéra Jana Götha tak stáhli náskok na svého soupeře ze Žďárska na dva body. Bory přišly porážkou o vedoucí pozici v tabulce, kde je o bod předskočily Šebkovice. V příštím kole A-tým cestuje na půdu Měřína, kde se představí v sobotu 23. září od 15.30 hodin.

Hlavní trenér Jan Göth musel před zápasem s lídrem tabulky počítat ztráty. Ze sestavy z různých důvodů pro nedělní zápas vypadlo hned několik hráčů - Šimon Homola, Jiří Vodička, Dan Tesař nebo Lukáš Dvořáček, aby toho nebylo málo, tak se při sobotním startu za rezervu zranil ještě útočník Martin Kolman. Alespoň na lavičku tak usedli hned po příjezdu ze svého mistrovského utkání v Radešínské Svratce (výhra 2:0) tři talentovaní dorostenci.

Utkání se hrálo ve výborné kulise. Borům, které v předchozích pěti odehraných kolech neztratily ani bod, přijela fandit početná enkláva příznivců. Došlo tak na hlasitý souboj dvou fanklubů. Na stadion si našlo cestu 200 diváků, což je zatím nejvyšší návštěva v probíhající sezoně. 

Už v druhé minutě totiž poslal míč za Bartoňova záda Ochrana, který vstřelil už šestou branku v sezoně. Využil rychlého presinku spoluhráčů, kteří přečetli rozehrávku Bartoně na Pokorného a hosté šli v Jihlavě do vedení. Po čtvrthodině mohl zvýšit Viliš, ale v pokutovém území v jasné šanci poslal míč nad. Pět minut před tím skvěle zatáhl míč do vápna Diviš, ale branka z toho nakonec nebyla, hostující brankář dokázal míč směřující do branky včas lapit. 

V 17. minutě mohl po přihrávce od Pavlíčka vyrovnat taky Došek, ale ani tentokrát se míč do branky a za záda borského brankáře dostat nepovedlo. Až přišla 27. minuta a na ukazateli skóre už svítil po akci Hrušky zakončené Divišem vyrovnané skóre. Pro domácího kapitána to byla už devátá branka v tomto soutěžním ročníku, díky které dál vede tabulku střelců druhé nejvyšší krajské soutěže. 

Po půlhodině se mohlo měnit skóre opět ve prospěch domácích, ale po centru Štěpánka se znovu vyznamenal brankář Martin Pokorný, který jasnou gólovku vytlačil na roh. V 58. minutě poslal míč do sítě ze standardní situace Mareš. Čím ale uklidil centr do sítě neví ani on sám, jak řekl v pozápasovém rozhovoru. 

Deset minut na to, trefil Hruška bližší tyč a 20 minut před koncem zastavila tyčka i bombu Pavlíčka. Nakonec ale domácí vítězství uhájili a na vlastním stadionu v této sezoně ještě nepoznali hořkost porážky. 

17. 9. 2023 15:30, 7.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

Branky: 27. Diviš, 58. Mareš  - 2. Ochrana. Rozhodčí: Chromý Karel – Maar Michal, Hána Samuel. ŹK: Pokorný - Prokop, Molnár, Ochrana. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 200.

Sestava Bedřichova: 

Bartoň - Vorálek (86. Vorálek), Pokorný, Jakub Göth, Mareš, Štěpánek - Hruška (90. Cáha), Došek (90. Tichý), Neuwirth, Pavlíček - Diviš. Trenér: Jan Göth