Čtvrthodinka hrůzy nakonec přinesla venkovní vítězství

Autor: David Kratochvíl - Čtvrtek, 25. 2023, 22.47 hod.
Série zápasů bez bodu skončila. Nepříznivou sérii dokázali svěřenci Jana Götha utnout v dohrávce 21. kola, kdy ve čtvrtek večer odvezli všechny body po vítězství 3:2 ze hřiště Budišova-Náramče. Zápas se přitom pro Bedrníky nevyvíjel vůbec dobře. Rychle prohrávali o dvě branky, neproměnili penaltu, ale přesto dokázali třemi brankami výsledek zápasu otočit a do tabulky připsat důležité tři body za druhé venkovní vítězství v této sezoně. 

Hlavní trenér Jan Göth nemohl kvůli pracovním povinnostem k dohrávce odcestovat, takže jeho funkci zastoupil stále ještě zraněný gólman Petr Šána. Chyběli i další borci ze sestavy. Až v průběhu prvé půle dorazil na zápas kvůli studijním povinnostem Jiří Vodička, zranění nepustilo na trávník Šimona Homolu, a tak od první minuty dostal poprvé příležitost Marek Albrecht. To ještě netušil, že půjde o premiéru vítěznou. 

Už ve třetí minutě byl blízko brance Došek, když vypíchl míč před špatně vyběhnuvším gólmanem, ale od pohromy domácí zachránil skluzem jeden z obránců. Skóre se poprvé měnilo až ve 12. minutě, kdy se po centru z pravé strany prosadil Mucha. O minutu později to bylo už o dvě branky, když se prosadil přesnou střelou k tyči domácí Blatný. 

Po dvaceti odehraných minutách už to bylo jen o branku, kdy placírkou mířil z hranice vápna přesně Neuwirth. Dvě minuty na to mohl po přihrávce Tesaře vyrovnat Diviš, ale trefil jen budišovského gólmana. Po faulu na Diviše neproměnil v 25. minutě penaltu Došek. Jeho střelu brankář vyrazil. 

Sedm minut po pauze se ještě ze standardky se Göth ještě zastřeloval a nechal vyniknout gólmana, ale jeho chvíle měla ještě přijít. Po hodině hry srovnal Diviš a rozhodující trefu nádhernou střelou do šibenice Jakub Göth. 

Bedrníci v příštím kole hostí doma v sobotu 27. května od 16.30 hodin Nedvědice. 

FC BUDIŠOV - NÁRAMEČ  - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:3 (2:1)

STŘELCI: 12. Mucha Zdeněk, 13. Blatný Michal - 19. Neuwirth Matěj, 62. Diviš Roman, 66. Göth Jakub. Rozhodčí: Tomšů Václav - Doskočil Pavel, Masopust Václav. ŽK: Šťáva  - Dvořáček. Delegát: Šoustar Jaroslav. 105 diváků.

Sestava Bedřichova: Bartoň - Vorálek, Albrecht, Pokorný, Mareš, Dvořáček - Tesař, Neuwirth (76. Neuwirth), Göth, Došek (86. Kolman) - Diviš.