David Lacina opouští Bedřichov. Přestupuje do Kostelce

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 10. 2023, 09.33 hod.
Útočník David Lacina opouští kádr Bedřichova a přestupuje do Kostelce, kterému po podzimu patří průběžná pátá pozice v I. A třídě skupině A. 

David Lacina minulou sezonu, kterou A-tým strávil v nejvyšší krajské soutěži prakticky celou vynechal, protože se vážně zranil. K soutěžnímu zápasu za TJ Sokol Bedřichov nastoupil až po téměř přesně deseti měsících, kdy po hodině hry nastoupil jako střídající hráč do domácího duelu I. A třídy proti rezervě Velké Bíteše (3:0).

Od té doby se objevil ve většině podzimních duelů. Nejlepší zápas odehrál ve vítězném zápase na hřišti Nedvědic, kde se krátce po začátku druhého poločasu zapsal mezi střelce. Šlo o jeho první branku po návratu na hřiště po již zmíněném zranění.

V průběhu podzimní části sezony v I. A třídě skupině B, kterou svěřenci Jana Götha dokončili na prozatímním sedmém místě, se ziskem 20 bodů, dostal David Lacina ještě od rozhodčích dvě žluté karty.

Při oslavách 100 let Bedr fotbalu byl vyhlášen jako člen 11-ky století. „David po podzimu chtěl změnit prostředí a po dlouhém zranění restartovat svou kariéru v jiném klubu. Proto projevil zájem o přestup do Kostelce. Vstoupili jsme proto do jednání, které se povedlo uzavřít poměrně rychle, ke spokojenosti všech stran,“ říká k tomu předseda bedřichovského oddílu Marek Zamazal.

David Lacina se v novém působišti potká s bývalým trenérem Bedrníků Zbyňkem Peštálem, který právě Kostelec v průběhu probíhající sezony převzal jako hlavní kouč.

Davide, děkujeme za práci, kterou jsi pro Bedřichov odvedl a přejeme Ti hodně štěstí nejen v osobním životě, ale ať se Ti  daří i v novém působišti.