Defenzivní taktika vyšla. Bedr po pauze otočil proti Jemnicku

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 29. 2023, 21.40 hod.
Poslední srpnovou sobotu, přesněji 27. srpna. To je to datum, kdy A-tým TJ Sokol Bedřichov naposledy poznal hořkost porážky na domácím stadionu. Od té doby svěřenci Jana Götha ve svém svatostánku ztratili všeho všudy jen dva body, a to za remízu 1:1 s Budišovem. Se soupeřem, na jehož půdě se představíme v příštím kole v sobotu 6. května od 16.30 hodin. Na Třebíčsko pojedeme s vědomím prodloužení domácí série už na sedm zápasů po výhře nad 1. FC Jemnicko 4:1 (0:1).

Na domácím stadionu jsme v rámci probíhajícího soutěžního ročníku I. A třídy skupiny B třetím nejúspěšnějším mančaftem. V devíti zápasech jsme získali při aktivním skóre 31:10 dohromady 22 bodů. Před námi jsou jen oba mančafty z Třebíče, které ale doma odehrály o zápas více. Pojďme ale k sobotnímu zápasu.

Na Bedřichov dorazil momentálně třetí tým tabulky, který na dálku o druhou průběžnou pozici soupeří s rezervou Žďáru nad Sázavou. Domácí trenér Jan Göth zvolil proti soupeři  z Třebíčska téměř totožnou defenzivní strategii jako před půl rokem, kdy se Bedrníci představili na půdě 1. FC Jemnicko. 

Defenzivní linii podobně jako v minulém zápase na HFK Třebíč vyztužil Jakub Göth a jeho přítomnost v zadních řadách byla pro mančaft velmi prospěšná, zvlášť, když se do sestavy opět vrátila další defenzivní opora Jan Mareš, který se na těžkém terénu cítil jako ryba ve vodě a s hostujícími hráči podstoupil bezpočet soubojů. 

Zapomeňte, že by se v sobotu odpoledne hrál technický fotbal plný ofenzivních fines a pohledných akcí. Vytrvalý déšť z posledních hodin před zápasem, které navíc dostalo zabrat i zápasem staršího dorostu proti Kamenici, nedovolovalo nic jiného, než bojovný fotbal s množstvím soubojů. Hřiště bylo podmáčené a na hranici regulérnosti, ale oba mančafty se tomu dokázaly poměrně rychle přizpůsobit. 

I když Bedrníkům to přeci jen trvalo možná o něco déle. Na první šanci se čekalo víc než čtvrthodiny. Hruška z levé strany poslal přízemní centr do vápna a Divišovi k zakončení chyběl krok. O deset minut později se zaskvěl Šána, protože dokázal vyrazit tutovku hostujícího hráče. O minutu později už ale šli hosté po centru a přesné hlavičce z malého vápna do vedení - 0:1. 

Dvě minuty před pauzou vyslal Tesař do sóla Doška, jeho střela ale minula branku. Po přestávce vypálil střídající trenér Jan Göth, ale jeho střelu mu zblokoval obránce. Po hodině hry se ani nadvakrát nepodařilo překonat Kopečka Doškovi. Z rohu pak Mareš hlavičkoval do břevna a míč se odrazil do náruče Kopečka. Vyrovnat se domácím podařilo až z penalty, kterou se štěstím proměnil čtvrthodiny před koncem kapitán Diviš. 

Hosté mohli vyrovnat o dvě minuty později, ale hlavičku po standardní situaci skvěle ukryl v náručí Šána. Nedáš, dostaneš se potvrdilo záhy, kdy se prosmýkl obranou střídající Vodička a utaženou střelou dal domácím dvoubrankový náskok. Na konečných 4:1 upravil těsně před koncem Hruška. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - 1. FC JEMNICKO 4:1 (0:1)

Branky: 75. Diviš Roman (pen.), 79. Menčík Radim (vl.), 82. Vodička Jiří, 90. Hruška Josef - 30. Bastl Tomáš. Rozhodčí: Šrámek Zdeněk - Doskočil Pavel, Holub Radim. ŽK: Göth Jakub, Vorálek (oba Bedřichov). 70 diváků.

Sestava Bedřichova: Šána - Vorálek (86. Vorálek), Jakub Göth, Mareš, Homola - Diviš, Pokorný, Neuwirth (46. Göth Jan) (49. Štěpánek), Tesař, Hruška - Došek. 

 

VIDEOROZHOVORY PO UTKÁNÍ