Derby v Lukách přineslo první porážku v sezoně

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 11. září 2023, 00.24 hod.
Svěřenci trenéra Jana Götha v neděli odpoledne prohráli v derby a zaznamenali první porážku v sezoně I. A třídy skupiny B. V Lukách nad Jihlavou podlehli nováčkovi soutěže těsně 3:4, když soupeř vstřelil rozhodující branku v poslední minutě z nařízeného pokutového kopu. Loučtí zvítězili podruhé v řadě. Bedrníky čeká v 7. kole domácí zápas proti dalšímu nováčkovi z Borů, který v pěti odehraných zápasech ještě neztratil ani bod. O víkendu doma porazil 2:1 Měřín. 

Už ve čtvrté minutě Diviš. ale kapitán hostujícího výběru si ještě po centru z pravé strany seřizoval mířidla a jeho hlavička jen těsně minula pravou tyč loucké svatyně. Na další šanci se čekalo až do 20. minuty, kdy domácí poprvé vystřelili na bránu a hned z toho byl vedoucí gól. Slabá střela zaplula přesně k tyči.

O osm minut později to bylo z pohledu domácích ještě veselejší. První střelu dokázal ještě Šána vyrazit, ale s dorážkou do prázdné brány už neměl nekrytý Tuma problém - 2:0. Hosté se dostali zpátky do zápasu těsně před odchodem na poločasovou přestávku, když se hlavou poprvé v zápase prosadil Diviš. 

Pět minut před ním po průnikové přihrávce od Jakuba Götha nastřelil nohy domácího brankáře Kanswohla Pavlíček. Čtyři minuty po pauze bylo srovnáno. Centr do vápna poslal do sítě opět Diviš. Po hodině hry měli domácí dvě vyložené příležitosti za sebou, ale ani ani jedna po zmatcích v hostujícím vápně brankou neskončila. 

Pohroma naopak přišla dvacet minut před koncem, když i domácí dokázali zužitkovat centr do vápna. Vyrovnání obstaral z penalty osm minut před koncem ranou pod břevno kapitán Diviš, který zkompletoval hattrick a v odehraných pěti zápasech vstřelil už osm branek a je nejlepším střelcem nejen A-týmu, ale také celé soutěže. Penalta byla nařízena za sražení Homoly v pokutovém území. 

Pokutový kop v poslední minutě nastaveného času zahrávali i domácí. Souboj střídajícího Hrušky s jedním z domácích hráčů posoudil rozhodčí jako faul a loucký Čermák rozhodl o konečném výsledku zápasu. 

10. 9. 2023 16:00, 6.kolo, SportFotbal 1.A třída mužů, sk.B

SK BUWOL METAL LUKA NAD JIHLAVOU - TJ SOKOL BEDŘICHOV 4:3 (2:1)

Branky: 20.,73. Kolda, 28. Tuma, 94. Čermák (z pen.) - 45.,49.,82. Diviš (třetí z pen).  Rozhodčí: Svoboda Ondřej – Beneš Jiří, Sýkora Tomáš. ŽK: Čermák - Göth Jakub, Vorálek, Delegát: Bulička Antonín. Hřiště: Luka n. Jihl.. Diváků: 200.

Sestava Bedřichova:

Šána - Vorálek (46. Štěpánek), Göth Jakub, Mareš, Vodička (46. Neuwirth), Dvořáček (89. Kolman) - Homola, Došek, Tesař (64. Hruška), Pavlíček - Diviš.