Domácí remíza s Budišovem

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 26. září 2022, 00.00 hod.
Fotbalisté Bedřichova v neděli odpoledne doma remizovali v rámci 8. kola I. A třídy skupiny B s Budišovem-Náramčí 2:2, když hosté dokázali dvakrát v utkání vyrovnat. Naposledy v závěru utkání z penalty Michalem Blatným, který vstřelil už jedenáctou branku v této sezoně.

Hrající trenér Jan Göth nemohl do zápasu nominovat ze zdravotních důvodů Jiřího Vodičku a Davida Lacinu. Navíc na předzápasovém rozcvičení se mu zranil ještě také Lukáš Dvořáček, takže narychlo byl instalován do základní jedenáctky Adam Samek.

Po čtvrthodině hracího času měl vedoucí branku na noze Jakub Göth, ale hostující gólman Horký ho vychytal, ale na změnu skóre se naštěstí z pohledu Bedrníků nečekalo dlouho, protože nedorozumění při odkopu budišovského brankáře využil Tesař, který míč v pohodě uklidil do prázdné brány.

V 35. minutě mohli hosté srovnat, ale domácí brankář Bartoň předvedl skvělý reflex a uchránil Bedrníkům nejtěsnější možné vedení. Šest minut před koncem Diviš poslal míč hlavičkou bohužel jen do břevna.

Neuplynulo ani 30 vteřin z druhé půle a po ztrátě ve středu hřiště hosté podnikli rychlý brejk a vyrovnali na průběžných 1:1. Záhy na to mohl domácím vrátit vedení Jan Göth, ale síť za hostujícím gólmanem nerozvlnil.

Domácí byli velmi nebezpeční ze standardních situací, ale Mareš ze dvou metrů a následně ani Diviš hlavou nemířili přesně. Až se prosadil hlavičkou po rohu necelých 20 minut před koncem Samek. Hosté vyrovnali v závěru zápasu, kdy nařízenou penaltu po ruce ve vápně proměnil nejlepší střelec soutěže Michal Blatný.

TJ Sokol Bedřichov - FC Budišov - Nárameč 2:2 (1:0)

Branky:  21. Tesař Dan, 72. Samek Adam - 46. Šťáva Rudolf, 87. Blatný Michal (pen.). Rozhodčí: Šetek Jiří - Pojezný Karel, Krymová Martina. ŽK: Pokorný, Jan Göth, Hruška - Sedláček, Blatný, Horký, Kolda. ČK: Horký (Budišov). 73 diváků.

Sestava Bedřichova: Bartoň - Pokorný, Mareš, Vorálek, Samek, Göth Jakub, Göth Jan, Hruška, Tesař, Diviš - Došek (84. Neuwirth).