Dorost přišel v poslední vteřině o vítězství a gólmana

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 13. září 2022, 22.54 hod.
Hodně smolný zápas za sebou mají dorostenci v Krajském přeboru. Více než poločas nad Okřiškami vedli. Jenže jen nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Svěřenci kouče Jiřího Novického v neděli po poledni předvedli na hlavním stadionu festival zahozených šancí. Soupeř tlaku odolal a v závěru z poslední akce vyrovnal. Marně domácí reklamovali u rozhodčího faul na gólmana Matyáše Ondruše, který si ze střetu s protihráčem odnesl výron kotníku a dolní končetinu mu nyní na dva týdny bude zdobit sádra.

Dorostenci si v 6. kole Krajského přeboru připsali první remízu v sezoně. Doma nakonec na hlavní hrací ploše v Sokolovské ulici remizovali v neděli odpoledne s Okříškami 1:1. Domácí věděli, že při souhře ostatních výsledků se mohou v případě plného bodového zisku dotáhnout na aktuálně vedoucí Valeč, která v souběžně hraném utkání prohrála doma překvapivě vysoko s Velkým Meziříčím 2:5.

Svěřenci kouče Novického za vítězstvím šli. Jenže naráželi na svou dlouhodobou bolest, neproměňování šancí. Hlavně v druhé půli měli domácí tlak, držení balonu, herní převahu, ale skóre bylo pořád stejné.

Bedrníci vedli od 40. minuty, kdy se prosadil Kálay. Jenže od té doby střelecký prach domácím vyschl. Hosté svoje šance také měli, čas od času podle kouče i „zasmrděly“ gólem, ale snaha jít dopředu a do zakončení byla z jejich strany spíše sporadická.

Jenže trest na sebe nenechal čekat dlouho respektive do úplně poslední minuty zápasu. Hosté poslali do vápna poslední centr, který sice napoprvé dokázal brankář Matyáš Ondruš vyrazit, ale hosté ho dokázali vrátit zpátky do pokutového území, kde ho dopravil do sítě Požár.

Domácí sice reklamovali útočný faul na gólmana, ale rozhodčí vyrovnávací branku uznal. Z inkriminovaného souboje si brankář odnesl výron kotníku a dva týdny bude jeho dolní končetinu nuceně zdobit sádra.

„Nebudeme se vymlouvat. Řekl jsem to po zápase i klukům v kabině. Měli jsme dát v průběhu zápasu šance, kterých jsme si podle mého vytvořili na dva zápasy. Kdybychom soupeři vstřelili čtyři branky, tak nás inkasovaná branka nebude mrzet tolik, jako nás mrzí teď. Navíc je to umocněné ztrátou brankáře, které máme k dispozici jen dva. Víc než remíza mě mrzí právě ztráta gólmana. Sehráli jsme asi ne úplně smolný zápas, ale smůla v koncovce nás provázela po celé utkání určitě,“ hodnotil zápas hlavní trenér Jiří Novický.

Dorostenci se o příštím víkendu představí v sobotu 17. září od 9.30 hodin v rámci 7. kola Krajského přeboru na půdě Kamenice nad Lipou. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK OKŘÍŠKY 1:1 (1:0)

Branky: 40. Kálay Martin - 90. Požár David. Rozhodčí: Šíma Nikolas. ŽK: Švaříček, Zamastil - Bulant. 69 diváků.

Sestava Bedřichova: Ondruš - Nečada, Doskočil, Tichý, Pavlíček (89. Čáp), Švaříček, Kálay (71. Kálay), Cáha, Pokorný, Pečta, Brnický (63. Kněžínek)