Dorostenci jdou na Bystřici. Nic jiného než tři body neberou

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 25. 2024, 09.04 hod.
Fotbalisté staršího dorostu dnes na hlavní hrací ploše v Sokolovské ulici od 13 hodin přivítají Bystřici nad Pernštejnem. Svěřenci trenéra Davida Votavy mají před sebou první ze tří posledních utkání v sezoně. "Pokud je zvládneme a připíšeme si devět bodů, postoupíme. Pokud bychom někde ztratili, tak si myslím, že už se před Rokytnici nedostaneme," říká v rozhovoru pro klubovou televizi kouč, který velice intenzivně prožíval vítězství 2:1 nad Lipníkem. Více ve videu.

Minulou sobotu po obědě nastoupil dorost na perfektně střiženém trávníku ve Stáji proti týmu Lipníka, který na podzim v oboustranně výborně hraném zápase ve Valči porazil 3-0. Od 1. minuty se domácí tlačili do útoku, ale velmi dobře organizovaný soupeř je do žádné vyložené šance nepouštěl.

Územní převaha domácích přinesla několik rohů, ale bez úspěšného zakončení, v největších šancích se objevil Alex Vašíček, ale buď  situace řešil příliš zbrkle nebo v té největší byla proti tyč hostující branky . Střela z 20m se odrazila do branky, ale míč poskakoval po brankové čáře, až ho zachytil hostující brankář.  

A tak přišlo to, co muselo. Ve 37. minutě se hosté úplně poprvé  dostali do pokutového území Bedřichova, a po několika odrazech se prosadil hlavou úplně volný Chmelíček, a otevřel skóre 0-1. Do konce 1.poločasu se domácí již do žádné šance nedostali, a tak se do kabin odcházelo za nepříznivého stavu pro Bedřichov.

Do 2. poločasu nastoupili domácí s odhodláním výsledek otočit, a hned v 52. minutě se po individuální akci prosadil Matěj Zeman, a vyrovnal. Bedřichovští si vypracovávali spoustu rohů, kombinovali poblíž pokutového území, ale do žádné 100% šance se nedostávali.

Tu největší měli hosté, když po perfektně zahraném přímém kopu z malého vápna hostující hráč hlavičkoval těsně vedle. A když se neprosadil hlavou po rohu ani Patrik Cáha, začala se do hry domácích vkrádat nervozita. Remíza pro Bedřichov nic neřešila, takže došlo ke změně rozestavení , a riziko přinášelo kontry hostů, ale Matěj Hubený vše pochytal a držel svůj tým ve hře.

V 89. minutě postupoval po levé straně sám Alex Vašíček, ale hostující obrana ve spolupráci s brankářem na poslední chvíli situaci vyřešila. A tak přišla 90. minuta. Jako správný kapitán se do vápna posunul Petr Brnický, uvolnil se, a křížnou střelou rozhodl o vítězství Bedřichova.

"Neskutečně těžké utkání. Kluci si zaslouží obrovský kredit. Sice jsem o poločasové pauze měl k jejich hře spoustu připomínek, a musel jsem jim připomenout co je ve hře, ale nasazení a bojovnost byla příkladná. Věřím tomu, že kdybychom byli na 5. místě, tak ty poslední zápasy vypadají výsledkově jinak, do hlav hráčů se vkrádá nervozita, ale to je pochopitelné. Euforie po vítězném gólu. To se prostě nedá popsat.

O víkendu se vrátíme na Bedřichov, čeká nás další domácí utkání, tentokrát soupeřem bude Bystřice nad Perštejnem, která nás na podzim neskutečně potrápila. Ale už není kam uhnout. Chtěl bych moc poděkovat panu Komárkovi, za super servis ve Stáji, a klukům za chování a úklid kabin po zápase.  

Věřím, že jsme ostudu svým chováním Bedřichovu neudělali. Během 2. poločasu mě několikrát trenér áčka Honza Göth uklidňoval, že ten rozhodující gól padne, a měl pravdu.  Doufám, že mu budu na konci sezóny  gratulovat k postupu do KP.  V týdnu potrénujeme, ve středu jsme některé kluky posunuli do tréninku áčka, a v sobotu si jdeme pro 3 body. Víru ztrácí kdo se bojí, a to my rozhodně ne," sdělil kouč lídra tabulky David Votava. 

Bedřichov – Lipník/Valeč 2-1 (0-1)

Sestava : Hubený – Povolný, Brnický, Stratil, Kněžínek – Vašíček (90.Neubauer), Tichý, Henzl, Zeman – Cáha (90.Šmarda), Aguila Leon (61.Doskočil)