Dorostenci přejeli v azylu Vrchovinu, vyhlíží zápas v Rokytnici

Autor: David Kratochvíl - Středa, 10. 2024, 08.38 hod.
Ve druhém jarním zápase starší dorostenci Bedřichova "doma" na hřišti Sapeli Polná nezaváhali. Svěřenci kouče Davida Votavy zvítězili 6:1 a už vyhlíží víkendový duel 15. kola na hřišti Rokytnice. Na půdě mančaftu z Třebíčska se odehraje v neděli 14. dubna v 10.15 hodin. Rozdíl mezi druhým Bedřichovem a třetí Rokytnicí je jen jeden bod. 

Z důvodu termínové kolize se zápasy žákovských týmů Bedřichova, nastoupil v rámci 14.kola Krajského přeboru starší dorost na hřišti ve Stáji, domovském stánku Sapeli Polná. Na výborně připraveném trávníku mu byl soupeřem celek Vrchoviny, který v prvním jarním kole porazil v derby Radešínskou Svratku 3:0.

Od prvních minut se hrál oboustranně útočný, pohledný fotbal. Hostě zlobili hlavně po své levé straně, a 2x musel předvést svoje umění Matěj Hubený, který se vrátil do branky po odpykání trestu z Telče. Mimo něj se do sestavy vrátil Tomáš Tichý, a od 1. minuty naskočil do zápasu Šimon Povolný.

A byl to právě levý obránce Bedřichova, který se v 10.minutě dostal do 1. gólové příležitosti, po akci Tichý - Aguila Leon ho ideálně vysunul Alex Vašíček, ale Šimonovi v posledním momentě balón utekl.

Bedřichov zvyšoval tlak a 15. minutě již udeřilo. Po závaru v pokutovém území se nejlépe orientoval Patrik Cáha a střelou do šibenice otevřel skóre 1-0. Neuteklo ani 60 sekund, a výborně hrající Brayan Aguila Leon zvýšil na 2-0. Domácí navyšovali svůj tlak po lajnách, a jak Vašíček, tak dnes zřejmě nejlepší hráč minimálně 1.poločasu Fanda Doskočil připravovali jednu šanci za druhou.

Ve 26. minutě si 20m od branky vzal balón Dan Henzl, a s pomocí teče jednoho z obránců navýšil vedení na 3-0. Ve 30. minutě důrazný Alex Vašíček a o 6 minut poté po rohovém kopu Ondra Stratil navýšili vedení na 5-0.

Poté se prosadili i hosté, po brejku se hezkou individuální akcí předvedl Novotný a ve 40.minutě snížil na 5-1. Ve 2.poločase již nedošlo k výraznému navýšení výsledku. Jediný gól 2.poločasu padl v 65.minutě, kdy Dan Henzl z přímého kopu zvýšil na 6-1.

A protože se neujala žádná z šancí Vašíčka, Brayana, Honzy Neubauera ani Lukáše Lakomého, tak utkání skončilo výrazným vítězstvím Bedřichova v poměru 6-1. „Nutno poděkovat funkcionářům Sapeli Polná za výborně připravenou hrací plochu a organizaci zápasu. Poděkování patří i cca 20 příznivcům Bedřichova, kteří neváhali kluky přijet podpořit,“ sdělil kouč David Votava.

"Nejprve bych chtěl vyjádřit kredit soupeři. Po zápase na podzim jsme k němu měli velký respekt, a i přes konečné skóre máme za sebou velmi těžké utkání. Musím pochválit kluky za přístup i předvedený výkon, hlavně v úseku hry mezi 10.-40. minutou jsme podali vynikající výkon. Po zápase ve Velké Bíteši jsem byl kritický, ale tentokrát byla radost sledovat akce na jeden dotek a spoustu zakončení. Náběhy po obou krajích, zapojení krajních beků do přečíslování a centry do vápna, to je fotbal pro fajnšmekry. Ve 2. poločase jsme se uspokojili a ten výkon sklouzával k přílišnému individualismu. Výrazné vedení nám umožnilo pošetřit některé lehce zdravotně indisponované hráče, a mě těší, že všichni náhradníci přinesli do zápasu elán a hru oživili. V týdnu zápas rozebereme , na chyby upozorníme a jedeme dál. Do tréninku se již pomalu zapojí Matěj Zeman, blíží se návrat Tomáše Pečty. Příští zápas v Rokytnici bude určitě velmi náročný, ale máme celý týden na přípravu," sdělil kouč vítězného týmu. 

 

 

Sokol Bedřichov – SFK Vrchovina 6:1 (5:1)

Sestava :

Hubený – Povolný ( 70. Batkhuu), Brnický (54.Neubauer), Stratil, Kněžínek - Vašíček, Tichý (66.Šmarda), Henzl, Doskočil (70.Lakomý) – Cáha, Aguila Leon