Dorostenci přetlačili Okříšky a do jara půjdou z pozice lídra

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 31. 2023, 09.08 hod.
Starší dorostenci v posledním podzimním kole dokázali doma porazit Okříšky a tím pádem ho přeskočili v tabulce Krajského přeboru, kterou před odvetnou částí sezony vedou o dva body. O těsné výhře 2:1 rozhodl dvěma brankami kapitán Petr Brnický. 

V sobotním svátečním dopoledni nastoupil dorost k zápasu o 1.místo. Soupeřem mu byl lídr tabulky Okříšky/Stařeč. Před rekordní diváckou kulisou, měli domácí raketový start, a od 1.minuty se do svého soupeře zakousli. Šance na sebe nenechaly dlouho čekat, ale až ve 12. minutě doklepl po závaru před hostující brankou Petr Brnický.

Domácí mohli vedení navýšit, ale proti byl nejlepší hráč hostů brankář David Ježek, mimochodem ročník narození 2009. Jen Patrik Cáha se dostal do několika šancí, jednou brankáři pomohla tyč, podruhé břevno jeho branky.

Nejlepší zákrok vytáhl, když chytil tečovanou střelu vlastním spoluhráčem. Domácí hrozili z každé standartní situace, hráli ve vysokém tempu, ale stačila jedna chyba a Nicolas Spilka mohl vyrovnat. Jeho samostatný únik bravurně vyřešil Matěj Hubený. A protože se neujaly ani  další šance domácích, tak po poločase svítil na ukazateli stav 1:0.

Do druhého poločasu nastoupili odhodlaní hosté vyrovnat, a protože se domácí rozjížděli pomalu, tak se jim to i povedlo. V 58. minutě po sérii nedůrazů přišel zbytečný faul Ondry Stratila, a Vojtěch Němec z pokutového kopu vyrovnal.

Naštěstí pro Bedřichov zavelel znovu motor záložní řady Tomáš Tichý, a domácí začali opět tlačit.  V 65.minutě již měli domácí fanoušci ruce nad hlavou, ale 100% šanci Dana Henzla vyrazil hostující brankář. Rozhodující moment přišel v 69. minutě, kdy kapitán Petr Brnický napřáhl ze 16 metrů, a křížnou střelou k tyči strhl vedení na stranu domácích.  

Hosté hrozili ze standartních situací, ale do žádné gólové šance se již nedostali, a když v poslední minutě chytil Matěj Hubený přímý kop z 20m, tak bylo rozhodnuto o tom, že Bedr bude přezimovat na 1. místě tabulky Krajského přeboru.

"Jsem velmi spokojený, myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. 1. poločas byl z naší strany TOP. Přesně takhle si představuji výkon na domácím hřišti. Na těžkém terénu se projevila fyzická připravenost. Doufám, že kluci pochopili, že i když to někdy na tréninku bolí, tak toto je ten výsledek.

V posledních 4 zápasech jsme fyzicky dominovali. Pro nás je obrovská škoda, že podzimní část končí. Ve 2.poločase logicky soupeř přidal, a znovu se projevilo, že kluci jsou janci, a nedokáží takticky zápas  dohrát. Naštěstí jsme se zvedli a Petr Brnický rozhodl.

Musím pochválit celý tým, za přístup na tréninku, zápasech i v kabině. Dva hráče bych přeci jen za poslední týdny vyzdvihl. Tomáš Tichý je neskutečný motor, netrénoval jsem snad nikdy kluka s tak fantastickým pohybem a Honza Kněžínek odehrál poslední 3 utkání proti nejlepším útočníkům soutěže Chmelíčkovi z Lipníka, Žilovi z Bystřice a Picmausovi z Okříšek.

Pokud ten borec bez problémů ubrání tyto hráče, a ještě 90 minut podporuje útok vlastního mužstva, tak Bedřichovu roste vynikající pravý obránce , Ke kvalitě utkání přispěli rozhodčí, odvedli super výkon. Jsem moc rád, že svaz poslal tři arbitry. Chci poděkovat Marku Zamazalovi a Honzovi Göthovi za super spolupráci během celého podzimu jak s mladším dorostem, tak s muži," říká trenér vítězů po zápase s Okřiškami David Votava. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SK HUHTAMAKI OKŘÍŠKY 2:1 (1:0)

Branky: 12., 69. Brnický - 58. Němec (z pen.). Rozhodčí: Hanzl Daniel – Masopust Václav, Muzikář Ondřej. Hřiště: Bedřichov. Diváků: 100.

Sestava: Hubený – Pečta, Stratil, Nečada, Kněžínek – Pokorný, Brnický, Tichý, Doskočil – Henzl – Cáha. Lavička: Šmarda, Novotný, Neubauer, Neruda, Ondruš.