Dorostenci se výhrou vyhoupli do čela

Autor: David Kratochvíl - Středa, 31. 2022, 22.07 hod.
Dorostenci Bedřichova vedou po třech odehraných zápasech tabulku Krajského přeboru. V dohrávce 2. kola soutěže ve středu navečer doma porazili Vrchovinu 3:1, když o svém vítězství rozhodli v závěrečné desetiminutovce. V neúplné tabulce se dělí o průběžné vedení s týmem Lipník/Valeč, který má i totožné skóre 10:3.

Dorostenci se původně měli s Vrchovinou střetnout přesně před týdnem, ale protože byla hlavní hrací plocha v Sokolovské ulici pod vodou, po vytrvalých a intenzivních deštích, oba týmy se dohodly, že střetnutí odehrají o týden později. 

A déšť se připomněl v průběhu utkání znovu, ke škodě obou družstev, protože jakmile začalo pršet, záhy šla kvalita hry dolů a kupily se nepřesnosti. Domácí ale vstoupili do utkání výborně a po čtvrthodině hracího času poslal Bedrníky do vedení Tomáš Pečta. 

Hosté dokázali vyrovnat jen pár minut po pauze. Když už se zdálo, že si oba mančafty body budou dělit, přišla poslední desetiminutovka v režii domácích. Nejdřív sedm minut před koncem poslal domácí znovu do vedení Švaříček, aby v poslední minutě upravil na rozdíl dvou branek. 

 

Vrchovinští si záhy po inkasované brance za stavu 1:2 vypracovali gólovou šanci na vyrovnání, ale Bedrníky podržel brankář Vítek Povolný. Domácí tak zatím ve třech odehraných zápasech ještě neztratili ani bod a v neděli se pokusí vítěznou sérii natáhnout ve Světlé nad Sázavou. Zápas začíná ve 13 hodin.

TJ SOKOL BEDŘICHOV - SFK VRCHOVINA 3:1 (1:0)

BRANKY: 15. Pečta Tomáš, 83. Švaříček Martin, 90. Švaříček Martin - 52. Krejčí Ondřej. Rozhodčí: Žaloudek. ŽK: Pavlíček, Čáp - Sláma. 80. diváků.

Sestava Bedřichova: Povolný, Nečada, Doskočil, Tichý (81. Šebesta), Brnický (86. Kněžínek), Pavlíček, Kálay (68. Čáp), Švaříček, Cáha, Pokorný, Pečta.