Dorostenci setnuli lídra, pak dostali příděl v Bystřici

Autor: David Kratochvíl - Středa, 5. 2022, 21.48 hod.
Dorostenci Bedřichova mají zdárně za sebou anglický týden. To znamená, že odehráli během sedmi dní hned tři soutěžní utkání. Nejdřív padli doma se Ždírcem nad Doubravou 1:2, pak v dohrávce 1. kola zvítězili na půdě Lipníku zvítězili 6:1 a sérii venkovních zápasů ukončili v sobotu dopoledne v Bystřici nad Pernštejnem, kde podlehli 1:8. Kvůli změně pořadatelství se v neděli 9. října představí opět venku. Svěřence trenéra Jiřího Novického čeká duel v Radešínské Svratce. Utkání má výkop ve 12.30 hodin. 

Po nekompletně odehraných devíti kolech je situace na špici tabulky nejvyšší krajské dorostenecké soutěže jasná. O půrběžné vedení se s 19 body dělí  čtyři mančafty a hned za nimi číhají Bedrníci s tříbodovou ztrátou. 

Dorostence trápila stále v minulém týdnu ještě absence gólmanů. Matyáš Ondruš ještě stále nedoléčil zranění z domácího zápasu s Okříškami a Vítek Povolný inkasoval za vyloučení v domácím zápase se Ždírcem nad Doubravou od disciplinárky třízápasový distanc, který si odpyká právě v nedělním utkání na půdě soupeře ze Žďárska. 

V Lipníku proto opět musel do brány hráč z pole. Tentokrát se role gólmana zhostil Jakub Lokvenc a v sobotu v Bystřici pro změnu chytal Štěpán Nečada, který byl v bráně po zbytek zápasu se Ždírcem, a to po vyloučení Povolného. 

Do Bystřice odjížděli Bedrníci v okleštěné sestavě, a to pouze s 11 hráči do pole. Lavička náhradníků zela prázdnotou. Navíc v průběhu zápasu ze zdravotních důvodů museli hosté dohrávat zápas o deseti. 

SK BYSTŘICE NAD PERNŠTĚJNEM - TJ SOKOL BEDŘICHOV 8:1 (5:0)

Branky: 10. Žila Marek, 12. Mareš Ondřej, 17. Prüger Lukáš, 19. Prüger Lukáš, 20. Žila Marek, 51. Veselý Adam, 55. Vařejka Kamil, 67. Žila Marek - 69. Pavlíček Václav. Rozhodčí: Gregar. Bez ŽK. 30 diváků.

Sestava Bedřichova: Nečada - Tichý, Pavlíček, Švaříček, Kálay, Pečta, Brnický, Kněžínek, Nováček, Cáha, Zamastil.