Fotbalisté starší přípravky jsou Přeborníky České obce sokolské pro rok 2023

Autor: David Kratochvíl - Středa, 20. 2023, 08.28 hod.
Fotbalisté starší přípravky TJ Sokol Bedřichov se v první polovině prosince zúčastnili v Praze turnaje Přeborníky České obce sokolské pro rok 2023. Svěřenci kouče Karla Jambora vstoupili sice do turnaje smolnou porážkou, ale pak až na jedno zaváhání, kdy dostali branku na 0:1 v poslední vteřině, prošli turnajem jako nůž máslem a do Jihlavy se z hlavní metropole Česka vrátili s prvním místem a řadou individuálních ocenění. "Náš první zápas? Podle mě ještě kluci spali, protože měli za sebou cestu po D1," glosuje zpětně smolný vstup do turnaje v Praze lodivod Jambor. 

Druhou prosincovou sobotu se starší přípravka zúčastnila turnaje O přeborníka České obce sokolské. Tento turnaj se konal v Praze-Tróji v místní tělocvičně základní školy. Turnaje se zúčastnilo celkem pět týmů - TJ Sokol Bedřichov, Sokol Trója A, Sokol Tója B, Sokol Dobřív a Sokol Nová Ves.

Celý turnaj se hrál dvoukolově, systémem každý s každým, takže Bedrníci odehráli celkem 8 zápasů. Hned první utkání ale prohráli smolně 0:1 za Sokolem Dobřív. "Podle mě kluci ještě spali, protože jsme museli vyrážet brzo a čekala nás cesta po dálnici D1," nabídl postřeh trenér Karel Jambor.

Druhý zápas Jamborovy hoši porazili Sokol Dobřív 3:0 (David Mrkvička 2, Jakub Dvořák). Pak nezaváhali ani proti Sokolu Trója a vyhráli 5:0 (Jakub Dvořák 2, Dominik Apeltauer, David Mrkvička a Jakub Dáňa). V posledním zápase prvního kola pak porazili Sokol Trója B 2:0 (Jakub Dáňa 2).

Druhé kolo  začali výhrou 5:1 proto Dobřívi (Dominik Kliner, David Mrkvička, Jakub Dvořák, Ondra Mezera a Dominik Apeltauer), pak ale přišla smolná prohra proti Sokolu Trója A 0:1, brankou v poslední vteřině. Druhý zápas proti Sokolu Trója B Bedr vyhrál 3:0 (Dan Indra 2 a Max Prchal).

V posledním zápase jsme remizovali 1:1 s Novou Vsí 1:1 (Jakub Dvořák). Celkově  Bedrníci obsadili 1. místo a stali se Přeborníky České obce sokolské pro rok 2023. Turnaje se zúčastnil Tomáš Fikar - vyhlášen nejlepší brankář turnaje, Jakub Dáňa, Daniel Indra - kapitán, Jakub Dvořák - vyhlášen nejlepší hráč turnaje, Dominik Apeltauer, Ondra Mezera, Max Prchal, David Mrkvička a Dominik Kliner.

"Chtěl bych klukům poděkovat za skvělé výkony a perfektní reprezentaci klubu. Přeji všem klukům a holkám ze Sokola Bedřichov klidné Vánoce, bohatého Ježíška a do nového roku 2024 pevné zdraví  a hlavně jim přeji, aby je fotbal stále bavil. Věřím, že se budeme všichni stále zlepšovat. Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům v klubu - bez vás by to nešlo. Opravdu si vaší práce strašně moc vážím děkuji vám za ní," vrací se při zhodnocení k turnaji kouč Karel Jambor.