Hlavní trenér Zbyněk Peštál u A-týmu končí

Autor: David Kratochvíl - Čtvrtek, 25. 2022, 14.24 hod.
Vedení fotbalového klubu TJ Sokol Bedřichov ve čtvrtek v odpoledních hodinách odvolalo z funkce hlavního trenéra A-týmu Zbyňka Peštála. Kouč převzal první tým před téměř pěti lety a dovedl ho nakonec až k postupu do Krajského přeboru.  Trenére, děkujeme! Nabídku na pokračování dostal asistent Ondřej Lacina, ale i ten v klubu na vlastní žádost také končí.

Aktuálně je „áčko“ po třech kolech na děleném desátém místě v tabulce I. A třídy skupiny B. Výkony a také výsledky v posledním období však nesplňovaly představy vedení klubu i fanoušků.

„V první řadě bych chtěl trenérovi poděkovat. Pozici u A-týmu přijal v nelehké době a odvedl spoustu kvalitní práce, na kterou nyní budeme mít příležitost navázat,“ říká předseda fotbalového oddílu Marek Zamazal.

„Rozhodnutí o odvolání trenéra se rodilo velmi těžce, jsme vděční za to, co trenér při práci s týmem dokázal. Ale dospěli jsme k názoru, že jsou ohroženy naše cíle do zbytku sezony. Zároveň jsme sledovali negativní vývoj v herním projevu, a proto jsme k tomuto kroku jednomyslně přistoupili,“ doplňuje Zamazal.

Nového trenéra chce vedení klubu představit těsně před pátečním předzápasovým tréninkem, tedy den před tím, než A-tým nastoupí v dalším mistrovském utkání proti juniorce Žďáru nad Sázavou. Zápas se hraje na hlavním hřišti v Sokolovské ulici v Jihlavě od 16.30 hodin. 

Kouči, Ondro, vážíme si Vás i Vaší práce. Děkujeme!