Juniorka se vrátila na vítěznou vlnu

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 29. 2022, 23.49 hod.
Rezerva fotbalistů TJ Sokol Bedřichov si připsala třetí vítězství ze čtyř odehraných zápasů v nové sezoně nejnižší krajské soutěže a posunula se na průběžné třetí místo tabulky. Juniorka zůstává po výhře ve Stonařově 6:3 venku i nadále stoprocentní. V dresu nováčka soutěže se blýskl třemi zásahy Martin Kolman.

Rezerva Bedrníků se v neděli odpoledne představila na půdě Stonařova. Před zápasem dělilo po třech odehraných kolech oba soupeře šest bodů. Hosté v minulém kole doma nestačili na Počítky a bez bodu zůstal i Stonařov, kterému před vzájemným měřením sil patřila poslední příčka, protože v sezoně ještě nezískal ani jeden bod.

Hosté přijeli do nedalekého městyse posíleni o několik hráčů z kádru prvního mužstva. V základní sestavě se objevil stoper Tomáš Pokorný, který absentoval v sobotu doma proti rezervě Žďáru nad Sázavou.

K druhému utkání ve dvou dnech nastoupil také Vojtěch Došek, který na hřišti vydržel celý zápas a potvrdil, že fyzická kondice po zranění z přípravy už bude tím pádem v pořádku.

Poločas si dal také defenzivní záložník Jiří Vodička, který se po poločase vyměnil Kryštofem Jahodou, jenž odehrál také celé utkání za první tým o den dříve. Celých 90 minut odehrál i záložník Matěj Neuwirth a Pavel Štěpánek.

V sobotním zápase se na zhruba pět posledních minut vyměnili Daniel Šaroun s Martinem Kolmanem. Toho trápilo zdraví, takže se nevědělo, jestli „Kolmi“ bude v neděli k dispozici, rozhodlo se o tom až v den utkání, a jak dobře hostující útočník udělal, že na utkání odjel, přesvědčily následující minuty.

Hosté se po šesti minutách dostali do dvoubrankového vedení, ale domácí se rychle dostali zpět do zápasu, takže nebylo odehráno ještě ani deset minut, a už diváci na stadionu viděli tři branky. Do poločasu jich padlo celkem šest.

Hosté postupně utekli až na 4:1, ale domácí těsně před pauzou snížili na dvoubrankový rozdíl. V druhém poločase se vše podstatné odehrálo až v poslední desetiminutovce, kdy hosté zvýšili na 5:2, záhy domácí opět korigovali, ale poslední slovo měl Martin Kolman z penalty, jenž tím dovršil hattrick.

SOKOL STONAŘOV - TJ SOKOL BEDŘICHOV B 3:6 (2:4)

Branky: 8. Kozojed Petr, 42. Příhoda Michal, 88. Freitich Lukáš - 4. Vodička Jiří, 6. Pokorný Tomáš, 27. Kolman Martin, 40. Došek Vojtěch, 81. Kolman Martin, 90. Kolman Martin (pen.).

Rozhodčí: Dvořák Miloš - Nebola Jaroslav, Babák Martin. Delegát: Dobrovolný Zdeněk. ŽK: Měrtl, Toth, Kozojed, Stoklásek - nikdo.  54 diváků.

Sestava Bedřichova: Bartoň - Albrecht (55. Bulbakh), Cabúk, Pokorný, Neuwirth, Vaněk, Štěpánek, Vodička (46. Jahoda), Šaroun - Došek, Kolman.