Kanonýr Svratky zase řádil, sestřelil dvěma góly rezervu

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 11. 2022, 00.51 hod.
Fotbalisté rezervy Bedřichova prohráli na půdě momentálního lídra tabulky z Radešínské Svratky 2:0, když po poločase prohrávali o jednu branku. Za domácí vstřelil obě branky snajpr Pavel Lhoták, který si upevnil průběžné vedení v tabulce střelců nejnižší krajské soutěže. Za deset odehraných zápasů stihl v I. B třídě nastřílet už 17 branek.

Juniorka čeká na bodový zisk už pět zápasů. Naposledy si připsala bod začátkem září, když doma remizovala s Moravskými Budějovicemi, kde si v průběhu zápasu vypracovala dvoubrankové vedení, ale soupeř dokázal srovnat. 

Na Žďársko jeli Bedrníci společně s dorostenci, kteří hráli ještě před utkáním B-týmu svůj zápas v rámci Krajského přeboru dorostu, který zvládli vítězně. Reportáž z tohoto utkání přineseme na webu v průběhu středy.

Ale zpátky k rezervě. V základní sestavě nastoupilo několik hráčů, kteří se podíleli v I. A třídě na domácím vítězství nad Šebkovicemi (4:1). V základní sestavě o den dříve ale nastoupili jen Dvořáček a Samek. Homola, Štěpánek a Neuwirth se na hřiště dostali až v průběhu sobotního zápasu. V neděli byli ale všichni jmenovaní součástí základní jedenáctky včetně kapitána Tomáše Bartoně, který byl proti Šebkovicím jako brankář na lavičce. 

Bedrníkům aktuálně patří 12. pozice v tabulce. Na svého soupeře před utkáním ztráceli sedm bodů. Poprvé se skóre měnilo po půlhodině hry, kdy se nejlepší střelec týmu Lhoták prosadil poprvé a druhou branku přidal necelých 20 minut před koncem. 

FK TJ RADEŠÍNSKÁ SVRATKA - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:0 (1:0)

Branky: 35.,73. Pavel Lhoták. Rozhodčí: Babák Martin - Hanzl Daniel, Janovský Aleš. ŽK: Dvořáček (Bedřichov). 100. diváků.

Sestava Bedřichova: 

Bartoň - Homola, Lapeš, Neuwirth, Štěpánek, Kourek, Jahoda, Albrecht (72. Lokvenc), Samek, Dvořáček, Kálay (61. Pavlíček).