Kapitán Diviš řádil. Hattrickem zařídil vítězství v derby

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 3. 2023, 23.33 hod.

Na vítěznou šňůru navlékli svěřenci trenéra Jana Götha už třetí korálek v řadě. Podruhé za sebou zvítězili venku. Tentokrát v sobotu odpoledne ovládli derby. A-tým porazil Velký Beranov i podruhé v probíhající sezoně I. A třídy. Gólově řádil hlavně kapitán Roman Diviš, který konto soupeře bojujícího o záchranu, zatížil třemi brankami a s 12 přesnými trefami uzavírá top desítku nejlepších kanonýrů druhé nejvyšší krajské soutěže.  Bedrníci uzavřou letošní soutěžní ročník domácím zápasem 10. června, kdy na domácím stadionu v sobotu od 16.30 hodin přivítají Kouty. 

Domácí, pokud chtěli živit naděje na záchranu, potřebovali v sobotu odpoledne zvítězit. V parném počasí a na menším hřišti těžili z dobrého začátku. Bedrníkům přeci jen deset minut trvalo, než se dokázali s hrací plochou a hrou soupeře srovnat. 

Poprvé hosté mohli zahrozit v 11. minutě, kdy po centru Tesaře nerozvlnil síť Diviš. Záhy mohl Göth poslat Bedrníky do vedení po ruce jednoho z domácích obránců ve vápně, ale trefil jenom tyč domácí svatyně. Penaltová mizérie letošní sezony tak dál nebere konce. 

Pak pro změnu mohli jít do vedení domácí, ale rychlý brejk nedotáhli. Tak se poprvé individuálně ukázal Diviš a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení. Za necelých deset minut bylo srovnáno, když slabá střela domácích skončila v síti - 1:1.

Když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou na poločasovou pauzu smírně, poslal nechytatelnou jedovku z 18 metrů do sítě Diviš, a pak si ještě domácí záhy dali po rohovém kopu vlastní gól, takže Bedrníci rázem vedli o dvě branky. 

A to ještě Diviš chvíli před tím nechal vyznamenat domácího brankáře, který mu reflexivně vyrazil střelu z území kolem penalty. Po přestávce měly šance oba týmy, ale necelých 20 minut před koncem se dokázal prosadit jen kapitán Bedrníků a bylo to o tři branky. Domácí už výsledek jen korigovali po nedorozumění v defenzívě. 

Potřetí v této sezoně jsme dokázali uzmout vítězství na cizím hřišti. Tentokrát jsme zvládli derby s Velkým Beranovem. Celkem jsme ze 13 zápasů venku vydolovali 11 bodů za tři výhry a dvě remízy při záporném skóre 20:36. Doma jsme zatím odehráli tucet zápasů. Vytěžili jsme v nich 25 bodů za osm výher, jednu remízu a tři porážky. To vše při skóre 39:17.

TJ VELKÝ BERANOV - TJ SOKOL BEDŘICHOV 2:4 (1:3)

Branky: 29. Svoboda Adam, 84. Eliáš Kamil - 15. Diviš Roman, 44. Diviš Roman, 45. Kittler Rostislav (vl.), 72. Diviš Roman. Rozhodčí: Beneš Tomáš - Hána Samuel, Půlpán Ondřej. ŽK: 5:1. 221 diváků.

Sestava Bedřichova:

Bartoň - Vorálek, Pokorný, Albrecht (77. Neuwirth), Mareš, DvořáčekDošek (68. Homola) , Hruška (77. Vodička), Tesař, Diviš - Göth.