Kouč béčka Lapeš: Ve čtvrtek chceme Stonařov porazit

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 25. 2023, 21.24 hod.
Další důležitý bod v záchranářské misi si připsal v neděli B-tým doma proti Rudíkovu. Svěřenci trenéra Ondřeje Lapeše sice do druhé půle vstupovali s jednobodovým mankem, které ale nakonec po pauze dokázali umazat a dotáhnout zápas do remízy 1:1. Rezervu čeká už ve čtvrtek 27. dubna zápas jara, kdy na svém stadionu přivítají od 17 hodin poslední Stonařov.

Až na úvod jarní části sezony, kdy přišel doma výplach od Borů 2:7, svěřenci Ondřeje Lapeše v druhé polovině sezony nejnižší krajské soutěže ukazují, že to jako nováček se záchranou bétřídní příslušnosti i pro příští soutěžní ročník myslí naprosto vážně. 

Hned další zápas ukázal, že v Počítkách měla juniorka Bedřichova navíc než na konečnou prohru 3:4 a nebýt zahozených příležitostí v prvé půli, nejspíš by z půdy soupeře asi ani neodjížděla s prázdnou. V neděli odpoledne si proto aspoň částečně Lapešova družina spravila náladu tím, že do tabulky I. B třídy zapsala další bod. 

"V první půli jsme byli určitě více na míči, než soupeř, který se soustředil na bránění v bloku a vyrážel do nebezpečných brejků. Z našeho pohledu jsme se dostali do několika střeleckých pozic, ale nebyly to střely, které by ohrozily brankáře Rudíkova. Měli jsme tam i příležitosti, kde nám ale chybělo lepší předfinální řešení. Soupeř byl naopak nebezpečný z brejků, které ale nedokázal kvalitně vyřešit a s většinou si poradil Šána v bráně. Jediná branka první půle padla po rohovém kopu, kdy z přemíry snahy jsme si dali v podstatě vlastní branku, když soupeř dorážel do odkryté klece," hodnotí zápas hlavní kouč Ondřej Lapeš.

Ve druhé půli hra pokračovala ve stejném duchu. "Měli jsme více ze hry, ale opět se nám příliš nedařilo na útočné polovině vymyslet něco zajímavějšího. Soupeř se sice také dostával do brejkových situací, ale už jich neměl tolik. A všechny jsme buď dobránili nebo vše vyřešil Šána. Za naše úsilí jsme nakonec byli odměněni, když byl v pokutovém území faulován Pokorný a  penaltu proměnil Kolman," vracel se do druhého poločasu kouč.

"Celkově si myslím, že bod ze zápasu je ve finále asi spravedlivý. Za mě mohu říci, že jsem s bodem spokojen. Musíme brát všechny aspekty sestavy, že nastoupili hráči, kteří měli minuty z předchozího dne za Áčko a někteří hráli na postech, na které nejsou zvyklý, třeba že jinak stoper Pokorný hrál celý zápas na hrotu. Dále jsme 14 dní nehráli kvůli počasí žádný zápas, což má taky nějaký vliv. Když ve čtvrteční dohrávce porazíme Stonařov a v neděli nějaký ten bod z Bohdalova, tak budu spokojen," přeje si závěrem bilancování lodivod bedřichovské rezervy. 

Juniorce nyní patří před čtvrteční dohrávkou 12. příčka s devítibodovým náskokem na svého nejbližšího soupeře, tedy Stonařov, jenž tabulku nejnižší krajské soutěže s deseti body uzavírá. 

TJ Sokol Bedřichov B - FK Rudíkov 1:1 (0:1)

Branky: 79. Kolman z penalty - 20. Mikyska. Rozhodčí: Pavel Rosický - Jahoda, Zamastil. Bez karet. 16. diváků