Kouč dorostenců Votava: Pokud dáme venku tři góly, musíme vyhrát

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 1. 2024, 21.18 hod.
Fotbalisté staršího dorostu v prvním soutěžním utkání po zimní pauze zapisují do tabulky Krajského přeboru pouze bod za remízu 3:3 ve Velké Bíteši. Na půdě celku ze Žďárska svěřenci kouče Davida Votavy po poločase vedli. Domácí ale dokázali výsledek zápasu po přestávce otočit. Hosté v závěru stihli aspoň srovnat. "Remíza je naprosto zasloužená, ale my jsme přijeli vyhrát,  a já jsem velmi zklamaný. Pokud dáme venku tři góly musíme vyhrát," lamentoval po zápase při zhodnocení duelu pro klubový web kouč Votava. Bedrníci přivítají v dalším kole - v neděli 7. dubna od 10.30 hodin Vrchovinu. 

Fyzicky náročné, bojovné utkání očekávali Bedrníci v rámci 13.kola KP dorostu, a to se potvrdilo. Od 1. minuty to byl hlavně boj. Hosté nastoupili  v brance s Matyášem Ondrušem, a se třemi hráči ročníku 2008  v základní sestavě. A byl to jeden z nich Brayan Aguila Leon, který v 15. minutě vystihl rozehrávku domácích.

Následně byl faulován v pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu, kterou Petr Brnický proměnil. Bohužel ve 24. minutě  domácí přímo z rohu vyrovnali. Hosté přidali, a ve 45. minutě střelou z 20m Daniel Henzl strhl vedení na jejich stranu.

V 53. minutě si vybral Matyáš slabší chvilku, a domácí Musil z 35 m vyrovnal. A aby toho nebylo málo, tak v 60. minutě zbytečně ztratil balón Alex Vašíček a domácí z rychlého kontru udeřili 3:2.  Od té chvíle se snažili hosté o vyrovnání.

Měli několik náznaků šancí, ale žádnou dlouho nedotáhli do finálního zakončení. Až v 85. minutě si na přesně zahraný přímý kop naběhl Ondra Stratil, a nekompromisně hlavou vyrovnal. Bedřichov mohl nakonec i vyhrát, ale oboustranně nepřesný rozhodčí nepískl jednoznačnou penaltu po faulu na Fandu Doskočila.

V úplném závěru mohl strhnout vedení na svoji stranu i domácí tým, kdy po podcenění situace se dostal domácí útočník do 100% šance, ale Matyáš Ondruš střelu na brankové čáře naštěstí nakonec chytil.

"Remíza je naprosto zasloužená, ale my jsme přijeli vyhrát,  a já jsem velmi zklamaný. Pokud dáme venku tři góly musíme vyhrát. Až konec soutěže rozhodne, zda gól Ondry Stratila bude klíčový. V zápase nám chyběla lehkost, neustále přidržujeme balón, hráči podstupují potom zbytečně fyzicky náročné souboje, vůbec nevyužíváme kombinační kvality, která v týmu je neoddiskutovatelná. Ale to je i chyba trenéra….. Jsem si toho vědom.

Bohužel i v tomto utkání jsme si „dali“ góly sami. To je seriál na pokračování. Tato mexická telenovela snad nemá konce. V týdnu tvrdě potrénujeme, a o víkendu nedělní výkon prostě musíme napravit. Uvidíme, zda se nám vrátí některý z marodů, ale účast dua Štěpán Nečada – Tomáš Pečta je v brzké době vyloučena.

Ani start dvojice Tomáš Tichý,  Matěj Zeman se  nejeví hlavně u druhého jmenovaného příliš reálně. Trest za vyloučení v Telči již vypršel Matěji Hubenému, a po nemoci by se mohli do tréninku vrátit Radek Šmarda a Lukáš Lakomý," řekl v hodnocení pro klubový web kouč staršího dorostu David Votava. 

FC PBS Velká Bíteš – Sokol Bedřichov 3:3 (1:2)

Branky: 24. Chylík, 53. Musil, 60. Mateja - 15. Doskočil (z pen.), 45. Vašíček, 85. Stratil. Rozhodčí: Myška Roman. Hřiště: Velká Bíteš, Vlkovská. Diváků: 48.

Sestava : Ondruš – Schwarz, Poul, Stratil, Kněžínek – Aguila Leon (Batkhuu), Brnický (Povolný), Henzl, Vašíček, Doskočil - Cáha