Kouč dorostu burcuje: O víkendu to musí být úplně jiný Bedřichov

Autor: David Kratochvíl - Čtvrtek, 18. 2024, 10.42 hod.
Starší dorostenci nezvládli nedělní dopolední zápas v Rokytnici nad Rokytnou. V souboji druhého se třetím týmem tabulky odvezli porážku 1:3 (1:1) a přepustili hráčům z Třebíčska druhou pozici v tabulce. Po 14 odehraných zápasech ztrácí svěřenci Davida Votavy na čelo tabulky  tři body. V sobotu 20. dubna hrají dorostenci doma. Od 13 hodin vyzvou Radešínskou Svratku. 

V 15.kole Krajského přeboru se starší dorost představil na hřišti v Rokytnici nad Rokytnou. Zápas tabulkových sousedů začal mnohem lépe pro domácí, kteří v 7. minutě nastřelili ve vyložené šanci tyčku bedřichovské branky, a to samé se zopakovalo v 9. minutě po zahrání rohového kopu.

Tato akce pokračovala, a jen vynikající zákrok Matyáše Ondruše zachránil Bedřichov od inkasování. Hosté se rozjížděli pomaleji, a když už hru vyrovnali přišla chyba v rozehrávce , průnik domácího hráče do pokutového území skončil faulem a nařízený pokutový kop domácí proměnili ve vedoucí branku. Hostě přidali, a do konce poločasu byli lepším týmem. Ve 35. minutě vystřelil z 25 m Alex Vašíček a vymetl šibenici domácí branky.   

Začátek druhého poločasu rozhodl o výsledku celého zápasu. V 50.minutě po chybě domácí obrany postupoval po koncové lajně Vašíček na úrovni penalty našel Brayana a ten z prvního doteku trefil ve vyložené šanci stojícího brankáře.

O tři minuty poté zbytečným faulem Ondra Stratil nabídl domácím přímý kop, a po centru do vápna hlavou Rygl dostal domácí opět do vedení.  Zbytek zápasu přinesl spíše boj než pohledný fotbal, domácí opět trefili brankovou konstrukci a v 89. minutě v momentě , kdy Bedřichov již hrál vabank, došlo k přečíslení, a Dufek do prázdné branky pojistil 3 body pro Rokytnici.

"Zklamání.  Domácí zvítězili naprosto zaslouženě, spekulovat o tom jak by se vyvíjel zápas, pokud by Brayan dostal náš tým do vedení v 50. minutě je zbytečné. Od 1. minutě byli domácí více ve hře, již v první desetiminutovce jsme přežili několik vyložených šancí. Vůbec jsme nehráli svůj fotbal, na výborném trávníku, na hřišti které má větší rozměry jsme vůbec nevyužili naše přednosti: fyzickou kondici, rychlost, individuální kvalitu.

K tomu naprosto strašidelné chyby při prvním a druhém gólu. Jediným pozitivem byl výkon Matyáše Ondruše v brance. Poprvé za Bedřichov nastoupil Matěj Zeman, ale jeho zdravotní stav ještě nedovolil předvést vše co umí. V týdnu se již do tréninku zapojí Tomáš Pečta.

Nyní nás čeká v následujících šesti týdnech pět domácích utkání, musíme zvednout hlavy a již o víkendu v souboji s Radešínskou Svratkou to musí být úplně jiný Bedřichov," burcuje kouč bedřichovských dorostenců David Votava.