Kouč dorostu: Chtěli jsme výhru víc

Autor: David Kratochvíl - Středa, 31. 2022, 23.00 hod.
Jen slova chvály měl pro dorostenecký tým Vrchoviny hlavní kouč vítězného mančaftu Jiří Novický. Bedřichov v dohrávce 2. kola Krajského přeboru porazil stejně starý výběr SFK až dvěma brankami v závěru zápasu. 

"Zatím to byl nejtěžší soupeř, proti jakému jsme zatím v sezoně nastoupili, i když je potřeba říct, že zápas s Velkou Bíteší, který jsme hráli v neděli byl také těžký. Nastoupili jsme zkrátka proti kvalitnímu soupeři. Mužstvo vedou kvalitní trenéři. Jednoho z nich i znám," hodnotí utkání kouč vítězů. 

Kvalitu utkání ale podle kouče ovlivnil déšť. "Jak hřiště namoklo, tak se z toho stal takový nervózní zápas. Kluci hrozně chtěli. Když se ohlédnu zpětně za závěrem utkání, tak si myslím, že vyhrál tým, který víc chtěl tři body. Měli jsme větší vůli po vítězství a tím jsme zápas zlomili na svou stranu," míní. 

Na druhé straně si ale uvědomuje, že soupeř mohl vyrovnat prakticky záhy poté, co Bedrníci vstřelili vedoucí gól na 2:1. V 85. minutě ale tým podržel brankář Vítek Povolný. "Zneškodnil tutový gól, kdyby soupeř vyrovnal, tak všechno bylo jinak. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, tak "Švardu"," říká kouč na adresu dvougólového střelce v závěru zápasu Martina Švaříčka.