Kouč dorostu: Není možné inkasovat pět gólů ze standardek

Autor: David Kratochvíl - Středa, 12. 2023, 23.30 hod.
Dorostenci v Krajském přeboru mají za sebou anglický týden, tedy tři odehraná utkání během sedmi dnů. Doma s Telčí se svěřencům kouče Jiřího Novického podařilo splnit roli favorita, ve zbývajících dvou zápasech ale odešli ze hřiště bez bodu. Ve čtvrtek podlehli Vrchovině na jejím hřišti 1:2 a v neděli prohráli i ve Velké Bíteši – 2:4.

Mužstvo tak před sobotním domácím zápasem se Světlou (začátek ve 13 hodin) není v jednoduché situaci. Pokud totiž chce stále ještě živit postupové ambice, už si žádnou bodovou ztrátu, a v domácím prostředí zvlášť, nemůže dovolit.

Mezi oběma mančafty je před vzájemným soubojem pětibodový rozdíl, hosté ale mají odehráno o zápas méně. „Bylo by hezké vyhrát, ale máme hodně nemocných či zraněných hráčů. Musíme ale i tak vyhrát za každou cenu,“ burcuje kouč.

„V tréninku před zápasem se zaměřujeme hlavně na bránění standardních situací, protože není možné, abychom ze dvou posledních zápasů z nich inkasovali pět branek,“ říká jasně Novický.

„Na Vrchovině jsme měli dobrý začátek. Z mého pohledu to byl typický remízový zápas, který domácí rozhodli ve svůj prospěch dvěma standardními situacemi,“ vrací k duelu hlavní kouč bedřichovského dorostu, který se hrál minulý týden ve čtvrtek odpoledne.

„Ve Velké Bíteši to bylo skoro jako přes kopírák. Soupeře jsem ze začátku k ničemu nepustili. Když si ale vypracovali šanci, dokázali ji proměnit. Na druhé straně my se na góly a vytvořené šance hodně nadřeme. Hrálo se na těžkém terénu, ale na to se nejde vymlouvat. Když se nám podařilo snížit, tak se si soupeř zase pomohl standardními situacemi a rozhodl tím zápas ve svůj prospěch. Chybí nám herní klid a pohoda. Navíc jsme museli kvůli zranění dvakrát nuceně střídat,“ mrzí kouče.

I kvůli tomu musel na hřiště Vítek Povolný, za normálních okolností brankář. Jenže souběžně s tímto zápasem hrál svůj mač také mladší dorost v I. A třídě.

„Máme hodně nemocných nebo zraněných hráčů, takže jsme museli v sestavách pro oba týmy hodně improvizovat a zkrátka to nějak postavit,“ hlásí lodivod bedřichovských dorostenců. A právě Povolný se zapsal mezi střelce, když dvě minuty před koncem zápasu ve Velké Bíteši korigoval na konečných 2:4.