Kouč dorostu Votava: Brnický se zachoval jako správný kapitán!

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 28. 2023, 19.42 hod.
Dorostenci vyhráli i druhý zápas v Krajském přeboru a v domácím prostředí i celé soutěži tím pádem zůstávají stoprocentní, když porazili Velkou Bíteš 3:2 (1:1). Ve 3. kole čeká svěřence Davida Votavy duel na Vrchovině. Výkop má v neděli 3. září ve 12.30 hodin.

Domácí do zápasu vstoupili excelentně, a hned z první standartní situace udeřili, když Tomáš Tichý posadil balón na hlavu Patrika Cahy, a ten otevřel skóre.  Tlak Bedřichova pokračoval, ale bohužel se nepodařilo vedení navýšit, nejblíže k tomu měl Tichý. Po 15 minutách hosté i vzhledem k tomu, že měli v záložní řadě o jednoho hráče více, hru vyrovnali a po precizní akci Mateja vyrovnal. 

Problém pro domácí přišel na konci první půle, kdy se při pokusu o zakončení zranil Patrik Caha. Domácí do druhého poločasu změnili rozestavení, zraněného Cahu nahradil Lukáš Lakomý, a právě nový hráč na hřišti strhl v 50. minutě vedení opět na stranu Bedřichova.

Bohužel v 56.minutě si vybral svoji slabší chvilku brankář Vítek Povolný, špatně vyběhl, a pro útočníka hostů to už byla jednoduchá situace.  Rozhodující okamžik přišel v 71.minutě, kdy jako správný kapitán si vzal míč Petr Brnický, zatáhl ho do pokutového území a jeho akci zakončil Fanda Doskočil.

Ve zbytku zápase se hosté snažili o vyrovnání, ale mimo několika standartních situací , které si  domácí defenzíva pohlídala, se do závěrečného tlaku nedostali. Dorostenci Bedřichova tak vyhráli i svůj druhý zápas v nové sezoně Krajského přeboru.

"Před utkáním jsme hráče chystali na fyzicky náročný zápas, to se plně potvrdilo. Hosté dle mého názoru budou patřit do špičky soutěže, o to více si vítězství vážíme, poděkování patří celému týmu. Samozřejmě v naší hře byla řada nedostatků, ale to je na této úrovni normální, dnes chyboval Vítek Povolný, ale věřím, že v příštích utkáních tým znovu výrazně podrží," začal hodnocení kouč vítězného týmu David Votava.

"Doufám, že zdravotní problémy Patrika Cahy nebudou vážnější, a do dalšího zápasu v Novém Městě na Moravě půjdeme v plné síle," dodal po druhé výhře v řadě. 

27. 8. 2023 10:00, 2.kolo, AGADOS KP dorostu

TJ SOKOL BEDŘICHOV - FC PBS VELKÁ BÍTEŠ 3:2 (1:1)

Branky: 2. Cáha, 50. Lakomý, 71. Doskočil - 23. Mateja, 56. Mašek. Rozhodčí: Zamastil Ondřej. Hřiště: Bedřichov. ŽK: Doskočil - Kamazín, Fanta, Kolomazníček. Diváků: 58.

Sestava Bedřichova:

Povolný V. - Povolný Š., Nečada, Stratil, Kněžínek, Pečta, Brnický, Tichý, Doskočil, Neubauer (63. Miksa), Cáha (46. Lakomý).