Kouč Votava: Kdyby Stratil takhle pálil v bundeslize, tak to v RTL opakují celý týden

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 16. 2023, 19.46 hod.
Druhou výhru v řadě venku zaznamenali starší dorostenci v Krajském přeboru. V rámci 9. kola zvítězili nad Lipníkem ve Valči 3:0. Na vedoucí Okříšky už z druhé pozice ztrácí už jen bod. V neděli 22. října nastoupí svěřenci Davida Votavy k zápasu na půdě Bystřice nad Pernštejnem. Výkop zápasu je v 10 hodin. 

V nedělním dopoledni odehráli dorostenci utkání, které bylo v týdnu pořadatelsky změněno, na hřišti ve Valči. Nutno podotknout na termín 15.10 velmi solidní hrací plocha. K utkání odjeli s cílem navázat herně i výsledkově na poslední utkání ve Ždírci nad Doubravou.

V základní sestavě došlo k jedné změně, kdy zdravotně indisponovaného Patrika Cahu nahradil v útoku Radek Šmarda. V utkání druhého týmu tabulky se čtvrtým se hrál rychlý a fyzicky náročný fotbal.

Domácí hrozili zejména ze standartních situací, poprvé se ale stav mohl změnit na druhé straně, a to po akci, kterou zakončil Petr Brnický do tyče. Hosté byli fotbalovější,  a díky posílenému středu záložní řady měli více ze hry. Ve 36. minutě se po ose Brnický – Stratil – Henzl posledně jmenovaný uvolnil ve velkém vápně a otevřel skóre.

Pro Bedřichov mohlo být ještě veseleji, když nádhernou střelu Ondry Stratila zastavila spojnice tyče a břevna. Ondra měl šanci po chvíli na reparát, ale střelu po rohovém kopu nenasměroval mezi tři tyče. Nadějným průnikům aktivního Franty Doskočila a Tomáše Tichého z konce poločasu chybělo trochu více klidu.

Od začátku 2. poločasu se herní převaha hostů stále více projevovala, a v 50.minutě Dan Henzl zvýšil vedení Bedřichova na 2:0. Hosté hráli velmi organizovaně, a když v 70. minutě navýšil Tomáš Tichý na 3:0 bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí velmi sympaticky bojovali do poslední minuty, ale do výraznější šance se nedostali.

Bedřichov, tak po Ždírci zvítězil i na hřišti dalšího špičkového týmu této soutěže.

"Musím velmi poděkovat všem hráčům za přístup a předvedený výkon, Lipník byl 100% nejlepší tým, se kterým jsme se na podzim utkali. Utkání mělo dobrou úroveň, ke kterému velmi dobrým výkonem pomohl i pan rozhodčí Kylar. Zápas měl 2 důležité momenty. U obou byl Dan Henzl, a obě šance proměnil. Hlavně akce při prvním gólu byla ukázková.

Mrzí mě, že Ondra Stratil nepřidal na konci poločasu 2. gól, ta střela byla exkluzivní, a zasloužila si gólovou tečku. Pokud by takto vystřelil v bundeslize, tak to v RTL opakují ještě týden. O víkendu zakončíme sérii venkovních zápasů v Bystřici nad Perštejnem. Soupeře jsem o víkendu měl možnost vidět, a rozhodně nás nečeká lehký zápas," řekl k zápasu kouč vítězného týmu David Votava. 

Lipník/Valeč – Bedřichov 0:3 (0:1)

Branky: 36.,50. Henzl, 73. Tichý. Rozhodčí: Kylar Roman. Hřiště: Valeč. Diváků: 30.

Sestava Bedřichova:

Hubený – Pečta, Stratil, Nečada, Kněžínek – Schwarz (73. Š.Povolný), Brnický, Tichý, Doskočil (82. Miksa) – Henzl – Šmarda (71. Neubauer).