Kouč Votava: Někteří hráči musí spadnout zase zpátky na zem

Autor: David Kratochvíl - Úterý, 5. září 2023, 23.18 hod.
Starší dorostenci zvládli vítězně i třetí zápas nové sezony v Krajském přeboru dorostu. Šest minut před koncem poločasu rozhodl o nejtěsnější možné výhře Bedřichova na Vrchovině kapitán hostů Petr Brnický. Kouč David Votava byl ale herně spokojený jen s druhou polovinou prvé půle. Na druhý poločas si přeje zapomenout.  Ve 4. kole hostí doma Bedřichov Rokytnici/Želetavu. Zápas začíná v sobotu 9. září ve 13 hodin. 

Dorostenci nastoupili do 1.venkovního utkání v této sezóně na stadionu v Novém Městě na Moravě. V sestavě Bedřichova se poprvé představila nová posila z FC Vysočina Daniel Henzl, a i přes nedoléčené zranění nastoupil Patrik Caha. Již v 1. minutě domácí, kteří v prvních utkáních vyšli bodově naprázdno, mohli jít do vedení. Nedůraz Štěpána Nečady, ale nepotrestali.

Hned na to mohlo udeřit na druhé straně, Petr Brnický napřáhl z 20m, a trefil levou tyč domácí branky. Domácí hrozili hlavně po levé straně, a byli velmi nepříjemní při standartních situacích. Ve 3 případech míč z jejich kopaček jen těsně minul branku Bedřichova.

Zhruba od 20. minuty, ale převzal taktovku hostující tým, bohužel ani největší šance, ve které se ocitl Caha vedoucím gólem neskončila. Ve 39. minutě se již hosté radovali, Petr Brnický pohotově vystřelil , a do té doby bezchybný brankář Dobrovolný kapituloval.

Do druhé půle nastoupili hosté zbytečně nervózní. Jejich hra postrádala řád a nápad, a byli to domácí, kteří v největší šanci mohli vyrovnat, ale proti byl při gólové hlavičce Vítek Povolný.  Bohužel právě Vítek musel v 76. minutě po souboji v pokutovém území střídat. Střídající Matyáš Ondruš, ale zvládl závěr na jedničku, a nedopustil žádné drama. V závěru postupovali tři hostující hráči na jednoho obránce, ale nevyřešili situaci správně, a utkání tak skončilo 0:1

"K utkání jsme nastoupili v roli favorita, a i když jsme hráčům celý týden kladli na srdce, že není možné domácí podcenit, tak jsme herně zápas nezvládli. Přitom  druhá polovina první půle byla kvalitní, ale naše hra po změně stran nestojí za řeč. Je třeba ocenit výkon domácího mladého týmu, který podal velmi sympatický výkon.

Pozitivem je zisk 3 bodů, nula na kontě obdržených branek, ale co se týče hry dopředu, tak na výkon ve  druhém poločase rychle zapomenout. Musíme doufat, že Patrik Caha doléčí zranění, Vítek Povolný se dá do pořádku, a  někteří hráči spadnou zpátky na zem," přeje si kouč David Votava.

"V týdnu máme celkem tři  tréninky na to, aby náš výkon v dalším kole měl mnohem vyšší kvalitu. Paradoxem je, že někteří hráči řeší situace perfektně, ale poté jsou příliš zbrklý a akce dohrávají naprosto nezkušeně, což je ale v jejich věku pochopitelné," dodává kouč vítězného týmu. 

3. 9. 2023 12:30, 3.kolo, AGADOS KP dorostu

SFK VRCHOVINA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - TJ SOKOL BEDŘICHOV 0:1 (0:1)

Branka: 39. Brnický. Rozhodčí: Žaloudek Marek. ŽK: Dvořák - Brnický. Hřiště: N. Město na M.. Diváků: 50.

Sestava Bedřichova: 

Povolný (76. Ondruš) - Pečta, Nečada, Stratil, Kněžínek, Lakomý (76. Povolný), Brnický, Tichý, Neubauer (55. Doskočil), Hanzl, Cáha (82. Šmarda)