Nejlepší výkon podzimu vynesl třetí domácí vítězství

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 8. 2022, 23.13 hod.
Bedrníci dokázali v rámci 10. kola I. A třídy skupiny B v sobotu odpoledne na domácím stadionu porazit Šebkovice. Nad mančaftem z Třebíčska si vypracovali v průběhu utkání čtyřbrankový náskok. Výsledek hosté korigovali až těsně před koncem na z jejich pohledu 1:4. Domácí plnotučným bodovým ziskem, bez ohledu na výsledky ostatních mančaftů, odvrátili hrozbu pádu na dno tabulky druhé nejvyšší krajské soutěže. 

Hrající trenér Jan Göth měl až v desátém zápase sezony k dispozici prakticky kompletní kádr. Pro zápas s Šebkovicemi nemohl počítat jen s kapitánem Janem Marešem. Po třech zápasech se do základní sestavy po svalovém zranění vrátil defenzivní záložník Jiří Vodička. 

Kouč ale provedl i taktickou změnu, když místo do středu zálohy poslal na křídlo Romana Diviše, který na kraji zálohy společně s dalším křídelníkem Vojtěchem Doškem až do vystřídání pořádně větral šebkovickou defenzívu. 

Ale pěkně popořádku. Domácí zažili úvod zápasu z kategorie snů, když už ve druhé minutě vysunul Jakub Göth právě Diviše a ten propálil hostujícího gólmana. Bedrníkům rychlá branka psychicky velmi pomohla a dál byli velmi aktivní.  Po čtvrthodině hry, ale po chybě v defenzívě mohli hosté z ničeho nic srovnat, ale pří Bedrnících tentokrát stálo štěstí. 

O tom, že útočné standardní situace už nejsou pro Bedrníky spíše přítěží, se mohli diváci na stadionu přesvědčit krátce po šanci Šebkovic. Na centr Jakuba Götha si naskočil Adam Samek a hlavou k tyči poslal domácí do dvoubrankového vedení. 

Po půlhodině hry šel ze strany sám na gólmana Diviš, ve vápně hledal ještě lépe postaveného Doška, ale tomu míč těsně před zakončením skočil, takže prázdná brána hostí zívala marně. Doškovi se míč svezl po nártu a šance vyzněla do ztracena. 

Došek, který hýřil na levé straně zálohy aktivitou, byl za svůj výkon odměněn hned na začátku druhé půle, kdy zvýšil na rozdíl tří branek. Po hodině hry hosté vykopávali míč z brankové čáry a před další inkasovanou brankou z kopačky Homoly je uchránil ofsajd. 

Až v 78. minutě se domácí radovali po čtvrté, kdy nádhernou kombinační akci zakončoval z malého vápna svým druhým gólem v zápase Diviš. Hosté sice pak střelou ze střední vzdálenosti výsledek zápasu stihli alespoň korigovat. 

V dalším zápase zajíždí A-tým na půdu Nedvědic. Utkání na hřišti soupeře ze Žďárska začíná v neděli 16. října v 15 hodin, poté doma Bedrníci přivítají v derby Velký Beranov, pojedou do Koutů a sezonu zakončí odvetným zápasem doma proti Herálci. 

TJ SOKOL BEDŘICHOV - TJ SOKOL ŠEBKOVICE 4:1 (2:0)

Branky: 2. Diviš Roman, 19. Samek Adam, 47. Došek Vojtěch, 78. Diviš Roman - 89. Pánek Matěj. Rozhodčí: Babák Martin - Kůrka Jaroslav, Žaloudek Marek. ŽK: Vodička, Jan Göth, Štěpánek - Venhoda. 80 diváků.

Sestava Bedřichova:

Šána - Pokorný, Samek, Vodička, Dvořáček (82. Hruška), Tesař, Lacina (70. Neuwirth), Jan Göth (46. Homola), Diviš (86. Štěpánek), Došek (82. Vorálek), Göth Jakub.