Po prohře v Křižanově končíme v Krajském poháru

Autor: David Kratochvíl - Pondělí, 24. 2023, 00.07 hod.

Fotbalisté Bedřichova podlehli v neděli v podvečer Křižanovu na jeho hřišti 1:4 a končí hned v úvodním kole Krajského poháru. Příštím soupeřem svěřenců Jana Götha bude v sobotu 29. července od 10.30 hodin v rámci pokračující letní přípravy na novou sezonu v I. A třídě Třešť. 

Los prvního kola Krajského poháru zavedl Bedřichov na Žďársko. Fotbalisté A-týmu tam nastoupili proti Křižanovu (I. B třída). Zápas už v prvních minutách naznačil, že se nebude hrát na krásu, ale domácí vsadili na bojovnost a hluboký obranný blok, do kterého se Bedrníkům nedařilo až na výjimky moc často pronikat. Když už se to podařilo, tak prakticky jen průnikovou přihrávkou na rychlonohého Homolu, ale svěřence trenéra Jana Götha trápila v utkání i předfinální fáze. 

První střelu na branku viděli diváci až po deseti minutách, kdy prověřil Šánu Lukáš Liška. Hostům, jak už skoro bývá tradicí, úvod zápasu vůbec nevyšel, nedokázali se vyrovnat s bojovností a houževnatým dostupováním domácích. Trest přišel po čtvrthodině hry, kdy centr z rohového kopu vyrazil Šána, ale u balónu byli jako první domácí a se stavem skóre poprvé hýbal David Fendrych. 

Hosté mohli srovnat krok o čtyři minuty později, kdy po centru Götha měl vyrovnání na hlavě Mareš, ale bránu Křižanova míč minul. Hned z protiútoku se zaskvěl na druhé straně Šána, který skluzem vyrazil míč putující už do prázdné brány. 

Tři minuty před pauzou poslal za vyrovnáním Göth Homolu, ale jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč brány Stupky.  Po přestávce šel po přihrávce Doška sám na gólmana Diviš, ale ani on nedokázal překonat křižanovského brankáře. Kapitánovu střelu brankář reflexivně nohama vyrazil. 

Dvacet minut před koncem využil nedorozumění v defenzívě Michal Škorpík, který pohodlně zvýšil střelou do prázdné brány. Na rozdíl tří branek upravil druhou brankou v zápase z přímáku Fendrych. Pak se sice prosadil po faulu ve vápně z penalty Diviš, ale konečnou podobu výsledku dal minutu před koncem střídající dorostenec Jindřich Horníček. 

SK FC KŘIŽANOV - TJ SOKOL BEDŘICHOV 4:1 (1:0)

Branky: 15.,72. Fendrych, 72. Škorpík. 89. Horníček. Rozhodčí: Chromý - Chromý, Maar. ŽK: Škorpík, Halámek - Tesař, Mareš, Jakub Göth. 100 diváků.

Sestava Bedřichova: 

Šána - Vorálek, Tesař - Mareš - Dvořáček - Homola, Vodička (46. Pavlíček), Neuwirth (68. Neuwirth), Jakub Göth, Došek (74. Jan Göth) - Diviš.

 

OHLAS PO UTKÁNÍ - ŠIMON HOMOLA