Po třetí výhře v řadě stoupáme tabulkou

Autor: David Kratochvíl - Sobota, 22. 2022, 23.10 hod.
Fotbalisté Bedřichova dokázali v sousedském derby porazit v sobotu odpoledne Velký Beranov a připsat si třetí vítězství v řadě. Domácí  vítězství 4:1 rozhodli už během prvního poločasu. V předposeledním podzimním kole se Bedrníci představí v Koutech. Zápas 13. kola I. A třídy skupiny B začíná v neděli 30. října ve 14.30 hodin. 

Příjemné starosti měl před zápasem domácí hrající kouč Jan Göth, protože se mu vyprázdnila marodka. K dispozici měl pro prestižní derby s Velkým Beranovem prakticky kompletní kádr. Navíc si svalové zranění z domácího zápasu se Šebkovicemi doléčil i on sám, takže mohl být i on součástí základní jedenáctky, stejně jako Tesař, který odstoupil už v první půli minulého duelu v Nedvědicích.

Bedrníci začali zostra a první půlhodiny hry byla zcela v jejich režii. V desáté minutě centroval do vápna Diviš, ale Došel byl u ostrého balónu na malém vápně o vteřinu později. Hned minutu na to, si ale druhý krajní záložník spravil chuť, vyhrál dva osobní souboje a poslal domácí do vedení.

Po čtvrthodině hracího času byl u míče ve vápně dřív Diviš než hostující brankář a poslal svůj tým už do dvoubrankového trháku.  Navíc před tím mu jeho bombu vyrazil gólman na roh. Za dalších pět minut poslal míč na malé vápno vápno centrující Vorálek a ve skluzu zakončující Jakub Göth upravil na 3:0 z pohledu domácího výběru.

Když už se hosté v první půlhodině k něčemu dostali, byly to střely ze střední vzdálenosti, které v pohodě Bartoň kryl a nebo šly mimo tři tyče. Pak ale přišel zbytečný zákrok Laciny ve vápně a hosté korigovali penaltou, na kterou si sice domácí brankář sáhl, ale vytáhnout mimo branku už střelu Skály z penaltového puntíku nedokázal.

Zpět na rozdíl tří branek se skóre měnilo šest minut před pauzou, kdy krásně zakombinovali Došek s Divišem. Po přestávce měli více ze hry hosté, ale gólovky pálili opět Bedrníci. Osm minut po pauze mohl zvýšit Jakub Göth, ale jeho střelu mířící po standardní situaci do sítě zastavila hlava jednoho hráčů ve zdi.

Další vzrušení přinesl centr od rohového praporku Samka, ale ani z toho branka nebyla, protože Homola poslal míč vedle. Čtvrt hodiny před koncem napřáhl z 20 metrů Neuwirth, ale jeho pokus skončil na tyči domácí svatyně.

TJ SOKOL BEDŘICHOV - TJ VELKÝ BERANOV 1975 4:1 (4:1)

Branky: 11. Došek Vojtěch, 20. Göth Jakub, 39. Došek Vojtěch, 13. Diviš Roman - 34. Skála David (pen.). Rozhodčí: Šrámek Zdeněk - Muzikář Ondřej, Panský Šimon. ŽK: Křišťál, Kittler P., Mátl (všichni VB). 120 diváků.

Sestava Bedřichova:

Bartoň - Vorálek (81. Vorálek), Samek, Mareš, Tesař - Došek (71. Došek), Vodička, Lacina (71. Neuwirth), Göth Jan (35. Štěpánek), Diviš (81. Hruška) - Göth Jakub.